LADEN

Typ om te zoeken

Imtech interessant?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Imtech interessant?

Heel wat beleggers blijken een positie te hebben ingenomen in Imtech. De daling van de koers werd de laatste maanden en weken gezien als een buitenkansje. Het bedrijf had echter een tekort aan geld en er moest dus een claimemissie komen. Gisteren werd die claimemissie een chaos. De aandelenkoers was op een gegeven moment 940% hoger! Niemand begreep er nog wat van.

Maar dat er terzijde, kijken we naar het bedrijf en de aandelen daarvan, dan is het helaas zo dat er dringend een claimemissie moest komen. Meestal is dat dramatisch voor de koers. (De chaos van gisteren even daargelaten)
Wat meestal plaatsvindt, is namelijk een verdere koersdaling.
Maar als je al aandelen hebt, wat moet je dan doen?
Bij KPN ben ik de mist in gegaan.
Toen had ik de aandelen EN ik ben meegegaan in iedere mogelijke emissie.
Een herstel kwam er niet, want KPN had geen groeiverhaal meer. En daarmee raak ik de kern van waar het om gaat.
Het gaat immers niet om de beurskoers. Het gaat er om of Imtech in de markt nog kan groeien en nog heel veel fantasie bij beleggers los kan krijgen.
Als beleggers er weer in gaan geloven, dan zal de beurskoers weer omhoog vliegen.
Het is dus zaak om te kijken naar de verwachtingen van Imtech zelf. Zijn ze vol ideeën, en zien ze de toekomst zonnig in, of is het slechts consolidatie van de markt en het dieptepunt is voorbij?
Als dat laatste, dus consolidatie en dieptepunt is voorbij het geval is, ga dan weg uit Imtech. In zo’n markt en met zulke vooruitzichten komt er geen fantasie meer in de koers.
Ik las in het halfjaarverslag het volgende:
The first half of 2014 has been difficult for the company due to market conditions and the uncertainty around our financial position. Management and employees can now focus fully on improvement of operational results and the completion of the turnaround programme.”
Ik zie hier nog geen redenen in om erg veel fantasie te verwachten.
Er is genoeg geld opgehaald, maar moeilijke marktcondities en het voltooien van een turnaround zijn niet echt zaken waar beleggers wild enthousiast van worden.
Ik zie dan ook geen reden om structureel enorme winsten in de koers te gaan zien. Gisteren stond er een 940% winst op het bord. Nu, dat is dan een mooi moment om afscheid te nemen. Ik neem even aan dat die 940% winst alles te maken heeft met aanpassingen die in de aandelen gedaan zijn. Er komen zo ontzettend veel aandelen dat een reverse splitsing heel logisch is. Ook dat is in de regel negatief voor de koersen.
Afblijven is mijn advies.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *