LADEN

Typ om te zoeken

Impact Corona op grondstoffenmarkt

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Impact Corona op grondstoffenmarkt

uranium

Nu Corona wereldwijd heeft toegeslagen zien we ook steeds meer wat de impact is. Een deel van de mijnbedrijven heeft mijnen moeten sluiten omdat de mijnwerkers niet zo dicht op elkaar mogen werken. Daarnaast kon het ook al zijn dat te veel personeel ziek thuisbleef.
Tegelijk met de verlaging van de productie zien we echter ook een vermindering van de vraag. Immers zijn fabrieken ook dichtgegaan.
Er is één product waar de vraag niet echt omlaag is gegaan. Dat is bij Uranium. De kerncentrales zijn immers nog altijd open. Toch zijn er enkele belangrijke uraniummijnen dichtgegaan.
In die sector is dus overduidelijk wel een verkrapping gaande en ik schreef al eerder dat er ‘ergens’ een moment komt dat de inkopers zich gaan realiseren dat ze een hogere prijs moeten bieden om nog aan uranium te kunnen komen.
De prijs van uranium maar zeker ook de koers van aandelen van mijnbedrijven is enorm laag. Niemand had haast om daar verandering in te brengen. Mede omdat ook olie goedkoper werd.
Er komt een moment dat ze moeten gaan kiezen. Meer olie en kolen verstoken, of dat juist niet doen en een hogere prijs voor uranium gaan betalen.
Dat moment is er nog niet, maar we moeten gaan opletten.
In de goudmarkt zien we ook de sluiting van enkele mijnen en ook nog altijd geen druk omhoog. Dat is opmerkelijk omdat de fysieke voorraden bij de handelaren op beginnen te raken.
Er is niet veel nodig om paniek uit te laten breken. Zo ver is het echter nog niet. Men weet nog altijd de zenuwen in bedwang te houden. We zagen afgelopen week overigens al wel een enorme bear squeeze op de Comex markt. De shorters kwamen even klem te zitten en de koers van goud was snel weer terug boven de 1600 dollar, waarna de rust terugkeerde.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *