LADEN

Typ om te zoeken

IMF visie op crisis betaling

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

IMF visie op crisis betaling

Als het aan het IMF ligt, dan gaan de (rijke) inwoners van een land in crisis de rekening betalen.
Dat lijkt zo logisch, maar is het niet.
Kijken we immers naar de huidige crisis, dan is er vooral één ding heel erg fout gegaan en had het nooit mogen gebeuren.
Dat ene ding is dat de banken gered zijn.
Dat is werkelijk de stomste zet die ooit gedaan had kunnen worden.
Tenminste, zoals het nu gedaan is.
Banken horen, net als alle andere bedrijven en overheden failliet te kunnen gaan.
Je laat de bank failliet gaan en een minuut later neem je als overheid de boedel over. DAT had moeten gebeuren, tenzij je zoals bij DSB, van mening bent dat die bank ook moet verdwijnen. Dan laat je het aan de markt over om delen er van over te nemen.
Zoals het nu gedaan is, was het fout omdat de banken beloond zijn, in plaats van gestraft.
Ze waren de hoofdschuldige van de crisis, maar betaalden voor hun falen niet de ultieme straf in de vorm van verlies van optierechten, het nieuwe overleg over de hoogte van de vergoeding en zelfs het verlies van baan en vrijheid.
Daarmee is de bron voor een toekomstige crisis in feite al duidelijk. Men heeft de rotte plek versterkt! Daarvoor is de faillissement wetgeving nooit bedoeld. Die is er juist om wat rot is uit de economie te halen.
Het IMF wil dat mensen met geld de rekening gaan oppakken. Maar dat doen ze vanzelf al vanwege verlies van aandelen, van werk, van vermogen door inflatie en door belastingen.
Het actief afnemen van spaargeld is wat het IMF voorstaat, maar dat is in combinatie met het redden van banken belachelijk.
Als een bank failliet gaat, dan zijn de spaarders bij die bank hun geld kwijt. Dat gegeven is al diefstal genoeg. Als het IMF iets wil, dan zal het vaak ook gebeuren. De verwachting is dan ook dat de garantie van spaargeld lager gaat worden en misschien zelfs gaat verdwijnen. Ze weten dat vrijwel niemand zich realiseert dan geld bij de bank heel erg onveilig is.
Het laatste wat u met uw geld zou moeten doen, is het in bewaring bij de bank geven…
Maar wat doen we massaal?
De volgende keer als een belangrijke bank op wandelen staat, dan nemen ze een stuk van het spaargeld van de klanten af en ze gaan daarmee de bank proberen te redden. Mogelijk zelfs dat ze spaargeld van klanten bij andere banken gaan afpakken om die in hun ogen zo belangrijke bank te redden.
En dat pikken we.
Dat weten ze wel zeker, want de tests zijn vrij goed doorlopen. Nergens in Europa is de bevolking echt in opstand gekomen. Ze hebben wat stoom afgeblazen in Griekenland en Portugal, maar de bankiers zijn nergens met pek en veren het land uitgejaagd. Bij de volgende crisis gaan ze dus gewoon nog weer een stapje verder. Uw spaargeld is het volgende doel. En reken er op dat de bankiers hun doel gaan bereiken.
Het wordt uw spaargeld, of uw pensioen. Dat laatste wordt nu in feite al gebruikt om het risico voor de banken te verlagen. De banken eisen namelijk garanties om leningen te verstrekken, want ze willen geen risico meer lopen. De garanties komen vanuit het pensioengeld. Gaat het dus mis bij een bank, dan kunt u ook gedag zwaaien naar uw pensioen. Immers, de bankiers mogen niets verliezen.
De bankiers ZULLEN niets verliezen.
Er zijn weinig dingen zeker in het leven. Naast overlijden is het feit dat bankiers geen geld zullen kwijtraken ook zo’n zekerheid aan het worden.

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *