LADEN

Typ om te zoeken

Huizen kopen in de VS

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Huizen kopen in de VS

Detroit

Ik ben ondertussen al een paar jaar actief als belegger in Amerikaans onroerend goed.
Eerst in Florida en dan nu in Michigan.

Eén van de huizen in Florida (voor de renovatie)


Het werkt er heel anders dan in Nederland. Grofweg komt het er op neer dat onroerend goed in de VS veel meer een zelfstandige entiteit is. De bewoner is bijzaak.
In Nederland is de bewoner overal verantwoordelijk voor. In de VS dus niet.
Waar je in de VS dus veel meer op moet letten is of er niet nog wat schulden op het huis openstaan.
Als nieuwe eigenaar van een huis kan je namelijk aangesproken worden voor schulden die in het verleden op het huis zijn gemaakt.
Zo hadden we in Florida een huis waarbij de zoon zijn werk in de tuin voor de verkoop maar even officieel als schuld had ingebracht. Hadden we als kopers niet opgelet, dan hadden we als nieuwe eigenaars ineens een rekening van 20.000 dollar aan de zoon van de vorige eigenaar moeten afrekenen.
Je moet dus een title company goed onderzoek laten doen naar die openstaande schulden en dan is de afwikkeling van die schulden een zaak voor stevige onderhandelingen. Dit geldt overigens ook voor openstaande belastingen of boetes op een huis.
Op dit moment heb ik een huis in aankoop waarbij de eigenaar gescheiden is, maar het huis ook nog deels op naam van de ex-vrouw staat. Om te voorkomen dat ze het huis terug kan claimen moet de vorige eigenaar zijn ex-vrouw opsporen om haar een afstandsverklaring te laten tekenen.
Kan hij zijn ex-vrouw niet meer vinden, dan wordt het een hele procedure waarbij ze via publicaties wordt opgeroepen. Als ze dan uiteindelijk niet gereageerd heeft, kan het huis alsnog worden overgedragen. Ondertussen moet iedereen wachten. De scheiding is er niet gekomen omdat ze het nog zo goed met elkaar wisten te vinden. Niet vindbaar zijn is dus een prachtige wraak.
Je moet bij de handel in huizen in de VS soms echt een engelengeduld hebben.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *