LADEN

Typ om te zoeken

Hoeveel zilver is er nog?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws Zilver

Hoeveel zilver is er nog?

zilver

Ik kreeg deze vraag van een lezer binnen. Ik heb het antwoord overigens ook op video vastgelegd.

Het punt is niet zo zeer hoeveel er nog in de grond zit. Immers zegt dat niets. Je moet het er ook maar ‘betaalbaar’ uit kunnen krijgen. Bij een hoge zilver koers is er dus meer zilver dan bij een lage zilver koers. Waar moeten we van uit gaan?

Belangrijker is in mijn ogen de balans tussen vraag en aanbod. Hoe gaat die veranderen als zilver duurder wordt en het naar boven halen van meer zilver interessant wordt? Hoe snel kan men de productie van zilver vergroten?

Wat gaat er vervolgens gebeuren als zilver duurder wordt met de vraag naar zilver? Immers is er een moment waarop alternatieven dan interessanter worden.

Kortom, veel vragen waarop eigenlijk geen keiharde antwoorden gegeven kunnen worden. We kunnen slechts schatten en verwachtingen uitspreken.

Zo is bij een zilverprijs van $50 per ounce een alternatief van een mix van twee minder edele metalen kostentechnisch interessant. Vanaf dat moment gaat men dus op zoek naar goedkopere alternatieven… maar ook weer niet direct, want het kost nogal wat om die keten op te bouwen. Pas als zilver dus structureel boven dat niveau blijft, gaat men zoeken.

Er is geen harde link met goud. Deze twee metalen staan los van elkaar, zeker qua toepassingen. Wel zien we dat goud altijd eerst in waarde stijgt en zilver later volgt. Ook deze keer zien we dat. Zilver heeft dan procentueel veel meer kansen. Dat heeft vooral te maken met de vraag vanuit beleggers en niet zo zeer vanuit industriële toepassingen. De hoeveelheid zilver per product is zo gering dat per smartphone of computer we praten over misschien een euro verschil in de kostprijs.

We moeten dus vooral kijken naar de vraag vanuit beleggers. De vraag vanuit de industrie is namelijk heel stabiel… tot zilver echt duurder wordt dan een te ontwikkelen alternatief.

Wilt u iets met zilver dan ben ik van mening dat fysiek zilver gezien moet worden als spaargeld. Wilt u echt verdienen aan een stijging van de zilverprijs, dan koopt u beter zilvermijnaandelen.

Kijk hier naar het rapport dat ik er over schreef.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *