LADEN

Typ om te zoeken

Hoe kies je opties uit (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Opties

Hoe kies je opties uit (Tom Lassing)

Ik kreeg deze week een vraag van een lezer. “Hoe kies je de juiste opties uit?”
Dat is een vraag die eigenlijk niet ‘even’ beantwoord kan worden.
Ik doe hieronder wel een korte poging:
Korte vraag… Het antwoord, daar zijn boeken over geschreven…


– In feite ga je kijken naar de onderliggende waarde. Wat ‘zie’ je in bijvoorbeeld de grafiek, of als je meer fundamenteel bent aangelegd, wat zie je in de cijfers en berichten die ze publiceerden.
Ik ben persoonlijk iets meer op technische analyse dan op fundamentele analyse gericht, omdat aandelenkoersen nu eenmaal stijgen en dalen op het sentiment van beleggers en niet zo zeer op basis van de cijfers van het bedrijf. Een extreem goed bedrijf in de verkeerde sector zal mogelijk een slechte belegging opleveren. Denk als voorbeeld aan Chinese bedrijven na 2010. Hoe goed een bedrijf ook was, beleggers vraten die aandelen niet meer. In 2018 is dat nog altijd niet echt veranderd, ondanks dat de economie enorm veranderd is. Ik kocht in 2017 een winstgevend Chinees bedrijf met aandelen die nog niet de helft noteerden van wat ze boekhoudkundig waard zijn… Ik sta op verlies.
Dus zaken als volume, als indicator voor populariteit, is belangrijk. Aandelen die populair worden (stijgend volume)zien stijgende koersen. In de grafiek kan je ook zien dat een aandeel of index in een bepaalde trend zit. Dat kan ook een horizontale trend zijn. Daarop pas je je optiestrategie aan.
Kijk dus bij het schrijven van opties in de grafiek vooral naar steun en weerstandslijnen en kies je uitoefenprijzen daarop uit.
Een cursus technische analyse is dus ook een goede investering. Heeft u het gratis E-boek over de Japanse Candles al?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *