LADEN

Typ om te zoeken

Hoe kan ik: gedekte Call opties schrijven

Beleggers Nieuws Opties

Hoe kan ik: gedekte Call opties schrijven

Eén van de makkelijkst toe te passen optiestrategieën is het gedekt schrijven van Call opties. Dat wil dus zeggen, u heeft aandelen (100, 200 en meer, in minstens honderdtallen) en u schrijft er relatief kortlopende out of the money Call opties op.
Als ik u nu al kwijt ben, dan wordt het tijd voor een optiecursus
Maar hoe gaat u nu te werk?
Eerst moet u geschikte aandelen zoeken die als onderliggende waarde gaan dienen. U kan daar niet zomaar aandelen voor pakken. Er moeten immers opties op uitstaan, maar ook moet er genoeg handel in de Call opties zijn. Ook moet er genoeg bewegelijkheid in de koers zitten.
Dit houdt in dat het niet altijd zo is dat er makkelijk Call opties te vinden zullen zijn. Als de bewegelijkheid al een tijd erg laag is, dan kan het zijn dat het schrijven van opties op dat moment even niet zo interessant is.
Voor u een aandeel koopt, moet u eerst kijken of u deze aandelen wel wilt bezitten. Immers koopt u het liefst aandelen waarvan u sterk de verwachting heeft dat de koers voorlopig nog wel blijft oplopen. Immers, een stijgende koers van de aandelen is winst voor u!
Neem dus de tijd de juiste aandelen te kiezen.
Dan koopt u aandelen en welke Call opties gaat u daar dan op schrijven?
– Het liefst schrijft u opties die nog een looptijd hebben van maximaal twee maanden en minstens één maand. Als de koers al een tijd weinig bewogen heeft en u tóch opties wilt schrijven, dan kiest u voor een maand langer, maar mijn voorkeur heeft het om dan even niet te schrijven.
De bedoeling is dat u de aandelen houdt. Als u de aandelen dus moet leveren, dan heeft u het in principe niet goed gedaan.
U wilt Call opties schrijven voor de premie en liefst om de aandelen te houden. De aandelen mogen liefst wel in koers stijgen, maar moeten onder de uitoefenprijs blijven.
Dat is ideaal.
Helaas leven we niet in een ideale wereld.
Uw geschreven optie kan uitgeoefend worden. Op zich ook geen ramp, want u maakte een winst ten opzichte van het moment dat u schreef.
Als het u overkomt moet u overwegen wat u gaat doen. U kan direct ook een Put optie schrijven met dezelfde uitoefenprijs.
U kan ook de aandelen weer kopen of u gaat gewoon op zoek naar andere aandelen met meer stijgingspotentieel. Immers, de aandelen die u eerder had zijn harder gestegen dan u verwacht had. Dat feest kan niet eeuwig doorgaan. Andere aandelen die dat nog kan overkomen zijn dan interessanter.

PS: U moet natuurlijk wel bij uw broker toestemming hebben om in opties te kunnen handelen!

PS 2: Alles over optiestrategieën vindt u hier

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *