LADEN

Typ om te zoeken

Hoe deed BeursAccent het in 2011?

Beleggers Nieuws

Hoe deed BeursAccent het in 2011?

Ik kreeg toch nog wat vragen naar aanleiding van de eerdere mailtjes over resultaten.
Bij BeursAccent geef ik geen percentage behaalde resultaten van de portefeuille af, niet bij een positief resultaat en niet bij een negatief resultaat. Het is immers zinloos, want uw resultaat wijkt 100% zeker af. Wel krijgen de abonnees ALLE posities doorgegeven, aankoop en verkoop. Iedereen kan dus wel vergelijken en zelf een berekening en vergelijking maken.

Wat bij de insiders service in 2011 heel goed ging, was de post geschreven opties. Daarop werd in 2011 heel veel geld verdiend.
We gingen er ook één keer mee de mist in, toen een geschreven put op 5 dollar ons een aandeel opleverde dat uiteindelijk nog slechts 1 dollar waard was. De ontvangen premie van 1 dollar was duidelijk niet genoeg om het verlies te dekken. Reden van deze klap was de ramp in Japan. Recent is het aandeel weer in koers gestegen. We hebben het nog altijd in bezit. Uiteindelijk hoeft dit dus niet een definitief verlies te worden.

We namen in 2011 op verschillende aandelen winst. Bij de professional service werd in totaal voor 2.200 dollar cash gemaakt. Dat betrof twee aandelenposities waarop de 100% winst werd gehaald, waarna we de investering van 2200 dollar terughaalden. Daarnaast werd  15.450 dollar aan winst op afgesloten transacties gemaakt.
Dat was gerealiseerde winst.
Heel mooi, maar wat erbij gezegd moet worden is dat de portefeuille in 2011 fors in waarde daalde. Puur gekeken dus naar wat of een abonnee waard was, kan het best zijn dat er een negatief resultaat op papier staat. Het advies is echter eerder om bij te kopen dan om met verlies te verkopen. Het papieren resultaat van nu, kan in de toekomst nog weer een prachtig gerealiseerd resultaat worden. Eén van de gerealiseerde winstposities in 2011 was immers het jaar daar voor één van de grootste verliesposten. Het kan dus verkeren.
Meer informatie op www.beursaccent.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *