LADEN

Typ om te zoeken

Het verlanglijstje

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het verlanglijstje

Gisteren schreef ik al over het verlanglijstje aan aandelen voor als Biden de presidentsverkiezingen wint.
Ik kreeg de vraag of ik maar even zo’n lijstje wilde opstellen…
Er zijn wat bezwaren tegen…
Ten eerste het feit dat zoiets tijd vergt en ook mijn tijd is geld. Als ik dus al zo’n lijst zou maken, dan nog is het de vraag of ik die lijst zo maar online zou zetten. Het is mijn lijstje. Ik zou mijn eigen positie verzwakken als ik al wereldkundig maak wat er op mijn verlanglijstje staat.
De tweede reden is het feit dat MIJN lijstje niet uw lijstje hoeft te zijn. Ik kan wel heel anders over duurzame energie denken en totaal andere uitgangspunten hebben. Zo ben ik groot fan van waterstof, en ben ik geen voorstander van kernenergie. Aan de andere kant erken ik wel dat wereldwijd kernenergie een enorme boost gaat krijgen door de bouw van tientallen kerncentrales in China en India. De vraag is natuurlijk ook…
Punt drie… op welke termijn we denken. Daar waar ik mogelijk kijk naar slechts een enkele koersbeweging, kan een veel fundamentelere keuze op de lange termijn meer opleveren.

Zelfs al zou ik dus zo gek zijn om heel mijn lijstje zo maar online te zetten, dan nog moet je dat maar kunnen ‘vertalen’.
Daarom zet ik dit soort lijstjes vaak in een rapport. Dan heb ik ook wat ruimte om uitgangspunten uiteen te zetten. Zo’n rapport is dan een commercieel product. Ook bij mij mag de schoorsteen af en toe nog roken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *