LADEN

Typ om te zoeken

Het openen van een goudrekening

Beleggers Nieuws Goud Zilver

Het openen van een goudrekening

sparen, goud

Er zitten enkele kleine haken en ogen aan het openen van een goudrekening. Het eerste nadeel is dat er vrijwel alleen buitenlandse aanbieders zijn. De Engelse taal moet u dus liefst wel machtig zijn. (Mijn voorkeur heeft het overigens wel om buiten de EU de rekening aan te houden!)
Een ander nadeel is dat ze u redelijk het hemd van het lijf vragen. Dat zijn ze verplicht, dus we kunnen het ze niet kwalijk nemen. U moet er rekening mee houden dat u regelmatig formulieren opnieuw moet opsturen omdat ze verplicht zijn een nieuwe versie daarvan op te vragen. Doet u dat niet, dan kunt u op dat moment vaak wel storten, maar u kunt pas weer geld opnemen als uw formulieren weer bijgewerkt zijn.
Als u een zakelijke rekening opent, dan nemen deze vragen om formulieren enorm toe. Ik heb zelf zo’n zakelijke rekening en ik raad het u gewoon af om dat te doen. Het is ieder jaar weer een heel geregel om alles compleet te krijgen.
Privé rekeningen liggen een stuk makkelijker.
Waarom heb ik dan toch een zakelijke rekening?
Ik kan veel meer met een zakelijke rekening omdat in de wereld bedrijven meer rechten hebben dan personen. Goldmoney besloot enkele jaren geleden onder zware druk van de AFM de Nederlandse markt te verlaten. Als persoon mocht u er vanaf dat moment geen rekening meer aanhouden of openen. Als bedrijf mocht dat echter wel. Uiteindelijk is het zo dat een bedrijf dus gewoon meer rechten heeft en ik heb dan ook veel van mijn persoonlijke zaken overgedragen aan mijn bedrijf. Ik doe in feite bijna nooit meer iets privé.
Bij het openen van de rekening is één ding enorm van belang. U moet er rekening mee houden dat ook de goudrekening aanbieder een externe bankrekening moet gebruiken om er geld te krijgen. U moet daarom uw overboeking vooraf aankondigen bij de goudrekening en daarna het bedrag naar hun bankrekening overmaken. Dat is een soort tussenrekening. Pas daarna gaat het via die onafhankelijke bankrekening naar de rekening van Goldmoney. Uw aankondiging maakt het hen mogelijk om uw betaling makkelijk terug te vinden.
Het is enorm van belang dat u de overboeking secuur inzet.
Het kopen van edelmetaal is bij Goldmoney heel makkelijk. U moet aangeven hoeveel u wilt kopen en waar u het wilt bewaren. Goldmoney bewaart het niet zelf, maar slaat het op in kluizen van derden. Zou Goldmoney ooit failliet gaan, dan kunnen ze niet aan dat goud komen. Het blijft van u. Vergelijk dat maar eens met uw spaarrekening. Als de bank failliet gaat, dan bent u uw geld gewoon kwijt en misschien krijgt u er dan later nog wat van terug.
Hier opent u in enkele minuten een goudrekening.

Tags

1 Reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *