LADEN

Typ om te zoeken

Het ongeluk van de loterij winnen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het ongeluk van de loterij winnen (Tom Lassing)

Wat de Staatsloterij en andere grote loterijen niet graag laten zien, is dat de winnaars van de grote prijzen vaak diep ongelukkig van hun gewonnen hoofdprijs worden.
Natuurlijk, de eerste weken zijn fantastisch. Iedereen is in extase en iedereen is blij voor je.
Maar na die eerste weken begint de ellende.
Je kan niet meer uit met je oude vrienden. Die gaan er nu namelijk van uit dat jij alles wel zal betalen en daar waar ze gewoon een biertje bestelden, nemen ze niet slechts genoegen met het beste dat de horeca locatie kan bieden. Immers, jij gaat betalen, je hebt immers geld zat. De vriendschap is over als je ze gaat voorstellen de rekening te delen.
Sterker nog, ze vragen je tijdens het eerste avondje stappen al om een ‘lening’ die ze uiteraard nooit meer terug willen betalen. Immers, jij hebt je geld immers ook alleen maar via geluk verkregen.
Familieleden die je jaren niet hebt gezien komen ineens weer langs. Niet snel daarna blijkt waarom. Ze hebben het financieel niet makkelijk en jij kan hun problemen verlichten.
Maar ook verandert er iets bij jezelf.
Je hebt nu geld zat, dus waarom niet gewoon die spullen kopen?
Je krijgt snel nieuwe ‘vrienden’ en je komt nu in gezelschap dat makkelijker met geld omgaat. Ging je vroeger uit, dan was je 50 euro op een avond kwijt. Nu kan je op een avond makkelijk 5000 euro kwijt zijn. Niets is te gek, want je nieuwe vrienden kunnen het zich ook veroorloven.
Zonder dat je het door hebt is je geldhoeveelheid extreem snel aan het slinken. Het probleem is, het was éénmalig. Als het geld eenmaal op is, dan is het ook echt op.
Veel stellen gaan scheiden omdat ze niet kunnen omgaan met de veranderingen die het geld bij de partner teweeg brengt. De weelde, de aandacht, het maakt dat ze ook qua karakter veranderen. Alleen de veranderingen gaan bij de koppels niet gelijk op. In heel korte tijd gaat die verandering zo snel dat de eerste knallende ruzie ook de laatste kan zijn.
Ze gunnen elkaar niet langer het geld en ze vinden dat de ander het geld over de balk gooit. De enige oplossing is het resterende geld zo snel mogelijk verdelen en ieder zijn eigen weg gaan.
Als het geld daarna eenmaal op is, dan blijkt hoe rampzalig het winnen van de loterij uiteindelijk was.
Weet dus wat u wenst als u met de loterij mee doet.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *