LADEN

Typ om te zoeken

Het is een enorme luchtbel

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Zilver

Het is een enorme luchtbel

luchtbel

Als we kijken naar de verschillende economische en monetaire indicatoren, dan is vrijwel alles tegenwoordig op een niveau dat we niet eerder gezien hebben.
Om dicht bij huis te beginnen, de ratio tussen goud en zilver. Nog niet eerder was zilver zo goedkoop ten opzichte van goud.
Maar ook rente. Hoe lang is rente al rond de nul aan het bewegen? Hoeveel rente krijgt u op uw spaargeld? Dat maakte u heel uw leven nog niet mee.
Kijken we naar de geldhoeveelheid en dan niet totaal, maar per persoon dan is die geldhoeveelheid misschien geen record, maar wel extreem hoog. De hoeveelheid geld en de gemiddelde consumentenprijs lopen al 20 jaar uit de pas en het verschil neemt toe.
Zakelijke schulden ten opzichte van economische activiteit, overheidsschulden ten opzichte van bnp. Ga zo maar door, het is allemaal extreem als we kijken naar de laatste 100 jaar.
Huizenprijzen, BTW tarieven, percentage belasting op energie, waar is geen sprake van extreme waarderingen en technische piekvorming?
Hoe lang kan dit economische feest nog voortduren terwijl we van extreme situatie naar nog extremere situatie voortspringen?
Wat staat ons te wachten als het ‘ergens’ mis loopt?
Hoeveel is ‘geld’ dan nog waard?


Mijn voorkeur voor goud, zilver en te verhuren onroerend goed komen niet uit de lucht vallen. De verhouding tussen goud en zilver mag wel zoek zijn, maar de waardering voor beide metalen is eerder te laag dan redelijk te noemen. Zilver is daarbij extreem goedkoop.
Als we dus ergens een ergens een gebrek aan lucht in de koers herkennen, dan is het wel in zilver, waarbij goud zelf toch ook niet duur is, maar de extreme waardering de andere kant op is er in zilver.
Bij te verhuren onroerend goed heb ik mijn keuze openlijk al gemaakt. Mijn geld is nu naar te verhuren huizen in Detroit aan het gaan. Ik heb er nu acht huizen en de onderhandelingen over de volgende zeven huizen verlopen stroef.
De verkoper hoeft niet te verkopen en ik heb geen haast om tegen elke prijs te moeten kopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *