LADEN

Typ om te zoeken

Het goud van Venezuela

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Het goud van Venezuela

venezuela

Vorig jaar was het grote schandaal het feit dat de goudbeurs van Londen het goud van Venezuela niet vrij wilde geven. De huidige president zou het volgens Londen voor zichzelf willen houden.
Een drogreden uiteraard, maar ondertussen bleef het goud wel in Londen.
Toch is ondertussen 40% van het goud van Venezuela al verkocht aan Turkije en De Verenigde Arabische Emiraten. Maduro vond hen bereid het goud te kopen waarmee hij vervolgens valuta verkreeg om er de militairen van te betalen.
Als er namelijk één groep is die hij nu tevreden moet houden, dan is dat het militaire apparaat.
Die mannen zijn namelijk gewapend.
73 ton goud is verkocht.

Er is nu nog 110 ton goud over.
24 ton goud werd verkocht aan Sardes Kiymetli Madenler SA (bron: Paparoni)

Het bedrijf werd er speciaal voor opgezet want het had tot enkele dagen voor de deal geen vergunning om in goud te handelen.
27,3 ton ging naar Noor Capital. Dat bedrijf is echter geschrokken van de Amerikaanse reactie op de trade en heeft aangegeven geen verdere goud transacties met Venezuela aan te willen gaan. De rest van het verhandelde goud ging naar Goetz Gold. Dit bedrijf is in Dubai gevestigd en bestaat sinds 2013. Het is zo ver ik kan zien onderdeel of een dochteronderneming van TonyGoetz. Dat bedrijf bestaat al meer dan een kwart eeuw. TonyGoetz is gevestigd in Antwerpen, België.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *