LADEN

Typ om te zoeken

Het beste aandeel (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het beste aandeel (Tom Lassing)

Wat is voor u het beste aandeel?
Is dat het aandeel dat u in het verleden de meeste winst bracht? Prima, maar dat was het verleden.
Is het het aandeel waar u vandaag het beste gevoel bij heeft? Dat kan. Mijn vraag aan u is dan echter, hoe komt u aan dat ‘gevoel’?
Las u lovende kritieken over het bedrijf? Las u over meer winst dat het bedrijf gaat maken? Las u over de koerswinst die het al behaalde?
Waar mijn vraag op neer komt… Waar ligt de basis van dat gevoel van u?
Is het eigen onderzoek, of is het omdat u er op Internet, in beleggersblaadjes of op TV veel over ziet en leest?
Als dat laatste het geval is, dan is de kans groot dat u de laatste bent.
Als een aandeel op RTL Z of CNBC besproken wordt, dan is de laatste halte bijna bereikt, want wie moeten er dan na u nog gaan kopen?


De meeste koerswinst zit hem juist in aandelen van bedrijven die actief aan een turnaround bezig zijn, terwijl de aandelenkoers daarop nog amper reageerde.
Zo las ik ooit bij een bedrijf dat eerder zwaar in de problemen was gekomen dat ze het afgelopen kwartaal aanzienlijk meer units verhuurd hadden. Dat was voor mij het signaal dat ik wilde krijgen. Ik had 300 aandelen en kocht er op dit bericht 700 bij.
Het bleek een gouden greep. Toen het aandeel eindelijk op CNBC beproken werd, heb ik de winst genomen. Dat was achteraf bijna op de top.
Wat ik er mee wil zeggen, is dat u zelf actief moet zoeken, want de journalisten op CNBC doen het niet voor u. Die komen alleen met aandelen die al populair zijn. Ze hebben namelijk hun TV netwerk te verkopen en ze moeten dus brengen wat populair is, niet wat het eventueel nog kan worden. Dat laatste is ook veel meer werk voor ze en dat is te duur.
Morgenavond komt Tom van Noyen naar Best om een prachtig stuk software te presenteren. Een stuk gereedschap waarmee u dat broodnodige onderzoek naar de pareltjes onder de aandelen prima zelf kan gaan doen.
Kijkt u hier voor meer informatie

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *