LADEN

Typ om te zoeken

Het beste aandeel (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het beste aandeel (Tom Lassing)

Als we kijken naar wat op dit moment het beste aandeel is, dan doen we dat met de kennis en wetenschap van het verleden. Zoals we weten, is er geen technische of fundamentele manier mogelijk om te toekomst te voorspellen. We kunnen hooguit lijntjes doortrekken.
Netflix is op dit moment het beste aandeel dat er te krijgen is… Als we kijken naar rendement voor de belegger en de koersvorming van het aandeel de laatste jaren. Je kan als analist nog zoveel sputteren, maar het is en het blijft het beste aandeel van de laatste jaren. Geen enkel groot aandeel was zo zeker en degelijk qua koersvorming.
Nu is de vraag wat het zegt over de toekomst.
Zo is de koerswaarde van Netflix 321 dollar per aandeel terwijl de echte waarde van de bezittingen slechts 77 dollar is.
De koers/winst verhouding is 131. Zo kan ik nog wel even doorgaan en veel van die argumenten spreken tegen Netflix.
Feit is en blijft vooralsnog dat beleggers de laatste jaren maar beter wel in dit aandeel gezeten hadden. Een jaar geleden stond het aandeel 144. Nu staat het 321.
Dat terwijl die koersvorming ‘logisch gezien’ waanzin is.
De clou is nu, dat u emotie weg moet kunnen laten en moet beleggen in wat het meeste oplevert.
Het punt is echter, hoeveel risico wil je nemen.
Er is nu nog geen enkele reden om al short te willen gaan, maar logica zegt dat short gaan onderhand wel tijd wordt. De markt kan echter langer euforisch blijven dan jij als belegger short kan zitten… Ik zou dus niet te snel short gaan, want vorig jaar golden de opmerkingen over de overwaardering ook al. De koers steeg echter van 144 naar 321.
The trend is your friend…

Zoeken naar interessante aandelen kan bijvoorbeeld met VectorVest. Op 11 april komen ze dat programma hier op kantoor uitleggen. Ik ben zelf ook klant van hen. Meldt hier aan voor deze bijeenkomst!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *