LADEN

Typ om te zoeken

Help, ik krijg een erfenis

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Opties

Help, ik krijg een erfenis

Maar het kan natuurlijk ook een vrijgekomen lijfrentepolis zijn…
Wat te doen met een miljoen? (of een ander substantieel bedrag)
Vroeger was het makkelijk. als je de beschikking kreeg over een flink bedrag, dan kon je het veilig op een spaarrekening zetten.
Dat zou ik nu niet meer doen. Zeker niet met bedragen groter dan 50.000 euro. Ik weet dat de depositogarantie 100.000 is, maar wie een beetje kan rekenen zal inzien dat de kans heel groot is dat bij een bankfaillissement de 100.000 euro niet meer gehaald kan worden. In Griekenland hebben ze het al over een bedrag van maximaal 8000 euro garantie. De rest pikt de bank in!
Dat is een legale diefstal, dus waarom zou je JOUW geld nog bij een bank onderbrengen? Het is geen verplichting hoor!
Geld op de bank zetten is werkelijk het slechtste wat u nu kan doen.
OF… u kiest voor een bank als Euro Pacific, die niet anders doet dan het voor u bewaren.
Als u daar voor kiest, dan zou ik zelf het geld in dollars wegzetten. Op dit moment is het immers nog de wereldmunt en het lijkt er op dat het nog wel even zo blijft.
Een deel van die dollars zou u in goud (en of zilver) kunnen omzetten. Zelf heb ik beide en het grootste deel is elektronisch aangehouden bij banken en bewaarbedrijven buiten de eurozone en deels zelfs buiten Europa. Ik heb via deze aanbieder ook wat bitcoins gekocht.
Bent u een (actieve) belegger?
U zou dan kunnen kiezen voor passief beleggen in bijvoorbeeld index ETF’s of in een aandeel als Berkshire Hathaway. Dat is simpel en gemiddeld levert het meer op dan de inflatie.
Bent u een actieve belegger, dan zouden optiestrategieën een idee kunnen zijn. Dat is echter werk en een vak… Dat kan je met groot geld maar niet zo maar doen als je er nog geen ervaring in hebt.
Crowdfunding is ook een idee. Dat kan soms ook heel leuk zijn. Als u geld heeft, dan zijn er heel leuke initiatieven te vinden. Maar realiseer u, de initiatieven hebben vaak al elders neen op het rekest gekregen. Was dat onwil, of was dat logisch nadenken? Die keuze moet u maken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *