LADEN

Typ om te zoeken

Harde strijd tussen regeringen en Google

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Harde strijd tussen regeringen en Google

In Australië heeft Google gedreigd de zoekmachine onbereikbaar te maken als de Australische regering de voorgestelde media wet aanneemt.
In die mediawet staat dat platformen zoals Google en Facebook de uitgevers moeten betalen voor de content waar naar ze verwijzen.
Het is een lastige zaak.
Google en Facebook verdienen enorm veel geld aan de verwijzingen. Aan de andere kant zijn het slechts verwijzingen. Het zijn links, niet meer.
Stel even dat u een website heeft, dan gaat u ook niet betalen om een link naar een andere website te mogen plaatsen. Maar… U verdient niet aan dat verkeer. Google en Facebook doen dat wel.
In Frankrijk gaat Google daadwerkelijk vergoedingen betalen.
In Australië proberen ze de politici nu zo onder druk te zetten dat ze dat daar niet hoeven. Volgens Google verdienen de kranten al aan de bezoekers die ze doorsturen.
Ik neig er naar om Google gelijk te geven. Het is niet de schuld van Google dat de kranten het maar niet voor elkaar krijgen om hun verdienmodel winstgevend te houden. Google stuurt ze het verkeer en ze doen er te weinig mee.
Aan de andere kant verdient Google enorme bedragen… Maar ja, dat is natuurlijk ook niet verboden.
Ook Facebook dreigt nu om het platform in Australië onbereikbaar te maken. Eerlijk gezegd lijkt het me sterk dat ze hun dreigement echt doorvoeren. Het zou voor gebruikers over heel de wereld duidelijk maken dat je niet te afhankelijk van de bedrijven moet worden. Men zou dus sneller naar alternatieven gaan zoeken, ook buiten Australië.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *