LADEN

Typ om te zoeken

Grondrechten Amerikanen onder vuur

Beleggers Nieuws

Grondrechten Amerikanen onder vuur

 

Eén van onze grondrechten in in ieder geval Nederland is het feit dat ik kapitaal en geld in het buitenland mag aanhouden. Ik moet mijn bezit wel opgeven en ik moet er belasting over betalen, maar ik ben vrij om mijn geld, goud en andere zaken in het buitenland te hebben.
Recent heeft de AFM als eerste al geknabbeld aan die vrijheid, dus de vraag is hoe lang we deze vrijheid nog hebben.
In Amerika lopen ze altijd wat voor en op het gebied van verloren vrijheden dus ook. Het is in en in triest om te zien hoe Amerika haar vrijheden verspeeld. Dat alles in angst om belastinggelden te missen en de wereldmacht te verliezen.
Zo mogen Amerikanen in steeds minder landen beleggen of rekeningen aanhouden. Daar waar de Amerikaanse regering het niet expliciet aan het verbieden is, beginnen buitenlandse banken te piepen. Als je namelijk Amerikanen als klant hebt, dan moet je de Amerikaanse regering ‘alles’ over die klanten vertellen. Meer dan de lokale privacy wetgeving in feite vaak toestaat. Veel banken weigeren dus Amerikaanse klanten. Ze kunnen niet anders.
Het houdt steeds vaker in dat als gevolg daarvan buitenlandse initiatieven door Russen, Chinezen en anderen worden gefinancierd en niet meer door Amerikanen.
De maatregelen die begonnen zijn als bescherming voor de Amerikaanse staat, keren zich nu tegen Amerika. Het is geen enkele bescherming meer, het is extreme beperking en het doet economisch steeds meer pijn. Hoewel het nog slechts over 1600 personen ging, waren er in 2011 al 1600 personen die hun Amerikaanse paspoort ingeleverd hebben. Het paspoort dat tot voor kort als het meest begeerde ter wereld gold. In 2010 300 personen, in 2011 al 1600 personen die het paspoort inleverden. Ik zie hier een trend en het is voor Amerika geen beste trend.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *