LADEN

Typ om te zoeken

Groen dak investering

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Groen dak investering

In het kader van risicovolle spaargelden inzetten als investering in de toekomst kunt u ook denken aan het plaatsen van een groen dak.
Dat kost geld, maar u verdient het uiteindelijk ook terug.
De voordelen van een groen dak op een rij:
1. Het is een heel goede isolator. Dat houdt in, minder warmteverlies in de winter en uw huis is koeler in de zomer.
2. Het dak vangt regenwater op en houdt het langer vast. Dat voorkomt dus overstromingen in het riool omdat het water op uw dak het riool niet, of pas veel later gaat bereiken.
3. Het dak vangt fijnstof af.
4. Het groendak zorgt er voor dat uw dak minder warmte afstraalt. De temperatuur in steden zou in de zomer enkele graden omlaag kunnen gaan als de daken groen zouden zijn. Als we het hebben over lokale klimaatwijziging, dan zou dat veel schelen.
5. De plantjes vanen co2 af. Dat scheelt ook weer.
6. Uw dak gaat tot drie keer langer mee als u er plantjes op heeft staan.
Er zijn echter ook nadelen…
U moet ieder jaar even uw dak nazien op ongewenste zaailingen van met name bomen. Immers zouden die uw dak wel kunnen beschadigen door hun sterke wortels.
En dan is er de prijs. Het is in die zin duur, dat terugverdienen puur financieel gezien wel 20 jaar kan duren. De winst vanwege de extra isolatie is namelijk in feite de enige directe financiële winst. Dat het dak langer mee gaat is meegenomen, maar durf je daar op te rekenen? De rest van de voordelen is winst die we niet rechtstreeks terug kunnen voeren op geld. Het zijn ontegenzeggelijk enorme voordelen, maar is het u de investering waard?
Soms zijn er nog wel lokale subsidies te verkrijgen. Dat kan natuurlijk dan ook schelen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *