LADEN

Typ om te zoeken

Grieken met ton op de bank in verdachtenbank

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Grieken met ton op de bank in verdachtenbank

In Griekenland moeten Grieken die meer dan 100.000 euro op hun rekening hebben, verklaren hoe dat kan… Kunnen ze dat niet, dan zal de staat van hun kapitaal afblijven… Ze leggen de betrokken personen echter wel een boete op die heel hoog zal zijn. Een Griek met een inkomen van 78.000 euro per jaar (voor Griekenland een enorm inkomen) bleek maar liefst 280 miljoen euro op verschillende rekeningen te hebben. Vanuit zijn belastingaangiftes is niet duidelijk hoe hij aan dat geld is gekomen.
Het trieste aan het verhaal vind ik overigens dat die man niets beters wist te doen met al dat geld dan het op bankrekeningen te zetten. Voor die stommiteit moeten ze hem maar 270 miljoen afhandig maken. Met de rest van hij de rest van zijn leven ook wel rondkomen.
Overigens is heel dit verhaal een enorme publiciteitsstunt van de Griekse regering. De extreme gevallen worden er uit gelicht zodat ze vervolgens met ieders instemming alle rechten van de overige Grieken met voeten kunnen treden.

In Nederland gaat de staat overigens al veel verder. Hier hebben ze al jaren inzage in al onze bankrekeningen en de belastingdienst vult zelfs de belastingopgave al grotendeels in. Geld op de bank is in meerdere opzichten niet veilig voor de almachtige staat.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *