LADEN

Typ om te zoeken

Goudreserves

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Goudreserves

Ons geld is ongedekt geld, ook wel fiat geld genoemd. De euro en de dollar zijn munten die niet gedekt zijn door goud.
Toch hebben de centrale banken over heel de wereld nog een enorme reserve aan goud liggen. Zou dus hun munt mislukken of snel waarde verliezen, dan is er nog altijd goud in reserve aanwezig. Dat goud kan dan eventueel een onderpand vormen voor een nieuwe munt die op dat moment dan uiteraard nog vertrouwen moet gaan wekken bij het volk.
Rusland heeft dat misschien wel het beste begrepen.
Het land had voorheen veel dollarschulden en dollar reserves als onderpand voor haar eigen (zwakke) munt. Maar de relatie tussen Rusland en de VS is niet best. Ondanks dat Rusland haar mannetje vier jaar lang in het Witte Huis had.
Het feit dat de VS enorme hoeveelheden geld creëert om haar economie te steunen, zou iedere vriend toch argwanend moeten maken.
Dus Rusland was slim en verminderde haar belang in de VS munt en kocht goud aan.
Zo veel goud dat de goudreserve van Rusland nu groter is dan de officiële, maar al 50 jaar niet gecontroleerde, goudreserves van de VS.
Zou dus de Russische munt snel waarde verliezen, dan heeft Rusland genoeg goud in bezit om een nieuwe munt wel af te dekken met haar goudreserves. Dat ondanks het feit dat het Westen de Russen al jaren aan het boycotten is.
De Russische economie is niet zo heel groot, maar dankzij de boycot staat ze nu wel grotendeels los van de westerse economie.
Dat is gunstig voor Rusland, want zo sterk zijn die westerse economieën niet. Immers drijven ze op ongedekte geldcreatie om de economie gaande te houden. Dat is zo stevig als drijfzand.
Beter zouden we kijken naar Rusland, dat dus in feite monetair gezien extreem degelijk aan het werk is.
Sterker nog, privé doe ik precies hetzelfde.
Ook ik hou zo min mogelijk euro’s en dollars cash aan. Privé zit mijn spaargeld in goud en zilver, niet in euro’s.

Kijk voor mijn visie op edelmetalen op https://www.goudgoud.com

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *