LADEN

Typ om te zoeken

Goudprijs onder zware druk (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Goudprijs onder zware druk (Tom Lassing)

Natuurlijk had ik het liever anders gezien, en hád ik het voorzien, dan zou ik niet al eerder tegen een hogere koers goud hebben gekocht.
Laat ik dat vooral vooropstellen. Helaas kan ik dat soort zaken niet met zekerheid voorspellen. Het is misschien een schok, maar ik ben ook gewoon menselijk.
De dip in de goudprijs heeft te maken met het enorme vertrouwen dat beleggers hebben.
Hoe gek dan ook, beleggers hebben een enorm vertrouwen in de economie. Dat IS gek, omdat onze economie in mijn ogen één grote ponzi oplichting is. De munt die we gebruiken is met kunstgrepen intact gehouden en heeft geen onderliggende waarde. We weten niet eens hoeveel euro’s en dollars er nu in omloop zijn en niemand lijkt zich daar zorgen over te maken.
De overheidsschulden zijn gigantisch groot en toch lijkt niemand zich daar zorgen over te maken. Banken hebben er een bende van gemaakt en zijn alleen maar machtiger geworden en draaien nu de beschermingsmaatregelen weer terug. Het is politiek gezien geen probleem en beleggers zijn slechts blij dat de bankaandelen weer meer waard worden.
De rente wordt extreem laag gehouden waardoor pensioenfondsen akkoord moeten gaan met nul rente op hun vermogen en niemand ligt er wakker van.
Overal in de wereld wakkeren conflicten op en nemen wapenverkopen enorm toe, en niemand die vertrouwen verliest of bang wordt.
Neen, het gaat allemaal lekker als je die paar kleine details gewoon negeert. In feite is dat in de kern waarom goud en zilver op dit moment zo slecht scoren. All is well on the western front.
Ik ben in feite als een lastige mug die je slechts met zoiets simpels als een hor buiten de deur kan houden. Zo, probleem weg, slaap lekker.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *