LADEN

Typ om te zoeken

Goudprijs manipulatie (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Opties

Goudprijs manipulatie (Tom Lassing)

Twee weken op rij zagen we in de vrijdagsessie een opvallende scherpe daling van de goudprijs. Dat is geen toeval, dat is ingezet door de banken die weten dat er zo laat in de laatste beursweek geen enorme vraag naar goud meer is. Ze zetten doelbewust de markt dus lager. Mogelijk was het patroon er al langer, maar nu valt het pas goed op, omdat het agressief wordt ingezet.
Dat wetende…
Kunnen slimme beleggers daar dus ook gebruik van maken door vrijdagochtend al goudmijnaandelen te verkopen en dan juist vrijdag helemaal aan het eind van de sessie deze aandelen weer te kopen. het gaat perfect, tot te veel beleggers dat door gaan hebben.
Om u een indruk te geven.
Vrijdagmiddag om 16:00 uur onze tijd noteerde een zilvermijn aandeel rond de 18,75. Het aandeel sloot vrijdag op 18,10.
De vraag is uiteraard of u dat voldoende ruimte geeft. Je moet lage transactiekosten hebben en enig volume kunnen handelen. Het kan dan in aandelen één procent opleveren. Nu denkt u misschien één procent, is dat alles…
Ja, in één dag!
Kijken we naar opties, dan was het volgende (achteraf bezien) mogelijk geweest.
Als ik kijk naar Call opties september die dus nog minstens een maand te gaan hebben, dan zien we bij at the money call opties dat er gehandeld is tussen 1,33 en 1,82.
Procentueel is dat dus even een heel ander verhaal. Verkopen op 1,80 en terug kopen op 1,40 had procentueel een prachtig resultaat gegeven.
De vraag is nu wat we er aanstaande vrijdag mee gaan doen…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *