LADEN

Typ om te zoeken

Goud ja, Barrick Gold neen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Goud ja, Barrick Gold neen (Tom Lassing)

Het lijkt wel alsof de grootste goud producent Barrick Gold door het ongeluk achtervolgd wordt. Een jaar geleden was er een lekkage van giftige stoffen in hun Veladero mijn in Argentinië. Een cyanide oplossing kwam door de lekkage in een rivier terecht. De mijn moest vijf dagen dicht en de onderneming kreeg een boete van 9 miljoen dollar.
Helaas ging het in september 2016 weer mis. Wederom was er een lekkage en hoewel er slechts een kleine hoeveelheid vuil ontsnapte, heeft de Argentijnse overheid de mijnactiviteiten per direct stil laten leggen.
Eerst moet duidelijk worden waarom het er zo makkelijk mis gaat.
De mijn ligt kilometers boven de zeespiegel en mogelijk dat het gebrek aan zuurstof de werknemers daar meer fouten laat maken.
Hiermee heeft Barrick dus een tweede mijn die stilligt. De andere is de Pascue Lama mijn die miljarden gekost heeft, maar die nooit productie heeft mogen draaien.
Ze hebben nog altijd plannen die mijn actief te laten worden, maar als het al lukt dan nog zal de productie nooit zo hoog worden als voorheen gedacht.
Barrick Gold is niet een aandeel wat op dit moment interessant is. Daar zijn de problemen te groot voor en betere alternatieven zijn voor beleggers voorhanden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *