LADEN

Typ om te zoeken

Giften aan lokale overheden

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Giften aan lokale overheden

In Japan hebben lokale overheden een slimme manier gevonden om inkomsten binnen te krijgen. Ja kan je inkomstenbelasting in Japan verlagen door een gift te doen aan je lokale overheid.
Als dank krijg je dan 50 tot 70% terug in de vorm van een vermindering op je belasting. Die vermindering op je belasting geldt dan over je hele vermogen en zo kan je blijkbaar in een lager tarief komen te vallen waardoor het mogelijk is dat je in feite heel die gift terug krijgt!
Ondertussen is de lokale overheid er mee geholpen en kan dus de belasting die deze lokale overheid oplegt ook omlaag.
De verliezer in dit spel is de nationale overheid. Immers krijgt die uiteindelijk minder belasting binnen op basis van de inkomstenbelastingen.
Toch is dit allemaal opgezet door de nationale overheid en het is briljant. Doordat de lokale overheden veel meer binnenkrijgen hoeft de nationale overheid minder af te dragen. De inwoners betalen vrijwillig mee aan de overheid. Hoe kan je het als overheid beter krijgen?
Zo voorkom je veel klachten over de hoge belastingen. Immers, kan je er zelf wat aan doen door nog meer aan de overheid weg te geven!
Lees de Engelse uitleg op de website van Hans Brinckmann, woonachtig in Japan.  www.habri.jp (habri diary)

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *