LADEN

Typ om te zoeken

Geen uitstel Amerikaanse verkiezingen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Geen uitstel Amerikaanse verkiezingen

biden, president

Het hoge woord is er uit
Het zat er al aan te komen, Trump heeft via een Twitter bericht geopperd de verkiezingen uit te stellen.
Daar valt wat voor te zeggen, zeker in zijn situatie omdat hij van mening is dat kiezen per mail, zoals hij zelf zijn hele leven al gedaan heeft, in zijn ogen te fraudegevoelig is.
Wat Trump zich mogelijk niet realiseert, is dat dan, als die uitgestelde verkiezingen niet voor 20 januari 2021 plaatsvinden, Nancy Pelosi de nieuwe president van de VS wordt.
Ze blijft dat dan tot vier jaar later, of tot er via de uitgestelde verkiezingen een nieuwe president komt, of tot ze haar functie als president weer neerlegt.
Hoe dan ook, Trump is bij uitgestelde verkiezingen 20 januari geen president meer en hij verliest op dat moment ook de voordelen die een zittende president geniet. Geen gratis reclame meer door officiële persmomenten te kapen voor verkiezingsspeeches… Geen reisjes meer op kosten van de staat.
Blijkbaar is er niemand geweest die hem de procedure rondom eventueel uitstel heeft durven uitleggen. Niet de president gaat er over, maar het Congres is de autoriteit die er over gaat.
Hij geeft bij een eventueel uitstel van de verkiezingen de sleutel van het slot aan de Democraten. Die kunnen dan vier jaar lang doen wat ze willen, want nieuwe verkiezingen uitschrijven is na de aanstelling van Pelozi als president niet verplicht. Het enige dat je bij uitgestelde verkiezingen zeker weet, is dat Nancy Pelosi na vier jaar ook weer moet opkrassen. Er moeten dan weer verkiezingen komen, maar die kunnen dan ook weer door het Congres uitgesteld worden… Als je eenmaal die doos open doet, dan komt er niets moois meer uit.
De Amerikaanse democratie ligt onder vuur en er is maar één persoon verantwoordelijk voor.

Tags

1 Reactie

  1. Eppo 31 juli 2020

    Nee alsof een demente/alzheimer kandidaat als Joe Biden die net zo rot/corrupt is als de rest van de Democratische Partij een goede is voor de USA en de wereld..
    geef mij dan maar nog 4 jaar Trump zo slecht heeft die het helemaal niet gedaan .

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *