LADEN

Typ om te zoeken

Geen bevolkingsgroei, wel nieuwe woningen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Geen bevolkingsgroei, wel nieuwe woningen

Als we puur kijken naar bevolkingsopbouw binnen Nederland (en België) dan kennen we vrijwel geen bevolkingsgroei meer. Door de vergrijzing gaan er de komende dertig jaar meer mensen dood dan dat er geboren worden.
Dan hou ik echter geen rekening met de komst van vluchtelingen en of arbeidsmigranten.
Ondanks die nul groei scenario zijn er toch nog tot wel 750.000 woningen nodig. We gaan namelijk nog altijd steeds verder in de individualisering van de samenleving. De komende jaren komt dat overigens vooral omdat de babyboomers hun partner verliezen.
Het huis wordt te groot en er wordt verhuisd naar een appartement. Ondertussen is het huis te duur voor de huidige kopers in de huizenmarkt en staan veel van die woningen te lang leeg.
We nemen immers niet graag verlies, ook niet als we het ons eigenlijk best kunnen veroorloven gezien de resterende hypotheek.
Dat we jaren in het huis gewoond hebben en dus ‘woonrendement’ gehad hebben, dat ‘zien’ we niet omdat we veel te veel op geld gericht zijn.
Houden we wel rekening met arbeidsmigranten en vluchtelingen, dan moeten er de komende dertig jaar nog bijna anderhalf miljoen huizen bij komen. Er gaat dus nog flink gebouwd worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *