LADEN

Typ om te zoeken

Gas onafhankelijk door eigen productie (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Gas onafhankelijk door eigen productie (Tom Lassing)

Ik heb enkele jaren geleden al eens onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om met mijn huis los van het gasnet te komen. Mijn eigen gas te produceren. Dat klinkt wat raar, maar we produceren zelf en in de tuin heel veel gas. We gebruiken het alleen niet.
Als ik kijk naar mijn zes compostbakken. Ze zijn in de kern tot wel 65 graden warm en vanuit de compostering komt er heel veel gas (en warmte) vrij. We spoelen nu allemaal met de WC alles netjes en schoon weg, maar in de kern is ook dat een prachtige basisstof voor natuurlijk gas.
Het punt is, hoe vang je het en hoeveel kan je per dag produceren?
Hoeveel kost het daarna om je gasaansluiting zo aan te passen dat je het kan gebruiken.
De CV werkt op gas, maar het is niet gezegd dat het eigen gas dan ook maar zo geschikt is voor de CV.
In India en Zuid Afrika is een hele industrie ontstaan rondom het zelf produceren van gas zodat ze daar op gas kunnen koken. Dat scheelt heel veel bomen kappen. Het kan daar in de binnenlanden, omdat men er weinig gas gebruikt en men ‘handig’ is met beperkte middelen.
Als je de juiste spullen hebt, dan is alles zo gemaakt. Maar daarmee is nog niet gezegd dat het ook in Europa zo werkt. In Zuid Afrika, India en ook in de VS (preppers) is er namelijk een industrie ontstaan rondom het produceren van natuurlijk gas. Je kan de bakken en generatoren die je nodig hebt lokaal kopen. Als wij die machines en benodigdheden willen hebben, dan lopen we de kans dat we ze moeten bestellen in één van die landen. De prijs komt er dan heel anders uit te zien. Daarbij willen wij geen houtje touwtje spullen. Wij hebben mooie tuinen en dat moet vooral zo blijven.
Ik zag afgelopen weekend een reclame voor een systeem. Volgens de schrijver was alles makkelijk te krijgen. Voor slechts 47 dollar krijg je alle gegevens die je nodig hebt. Nu, vergeet het maar. U moet het in China, India of Zuid Afrika bestellen en de vraag is of dat wel per stuk gaat. Daarbij is volgens de reviews de informatie veel te summier om precies te weten wat je nodig hebt.
Het is helaas dus een oplichting vanuit Noord Amerika.
Het is mogelijk om zelf gas te produceren, maar de vraag is of dat op huisniveau in Europa met de huidige gasprijzen wel zo verstandig is.
Hoe dan ook, je moet dan zoeken in India of Zuid Afrika. Ik deed dat al en ik vond er nog niets dat we hier graag willen gebruiken.
Daarbij is bij een normaal huishouden zonder eigen vee de productie net genoeg om te kunnen koken, maar verwarmen moet je dan op een andere manier doen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *