LADEN

Typ om te zoeken

Gaat Ron Paul winnen?

Beleggers Nieuws

Gaat Ron Paul winnen?

De Republikeinse voorverkiezing wordt een heel spannende. Hoewel de gevestigde media Ron Paul op alle mogelijke manieren proberen te verzwijgen bestaat de kans dat hij gaat winnen. Hij is namelijk de enige die al meer dan dertig jaar lang zijn verhaal niet aangepast heeft en de enige die de situatie rondom de huidige economie voorzien heeft.

Een winst van Ron Paul zou niet alleen een stunt van formaat zijn, maar het zou ook wel eens de markten behoorlijk zenuwachtig kunnen maken.
Ron Paul gaat er namelijk in met een scherpe bijl. Keihard legt hij keer op keer de juiste zenuw bloot (als voormalig arts hem wel toevertrouwd). Defensie, gezondheidszorg, onderwijs, niets is voor hem veilig. De tientallen jaren opgebouwde heilige huisjes wil hij stuk voor stuk omverwerpen.
Dat heeft de schrik er bij heel wat bedrijven en instellingen goed ingebracht.
Op alle mogelijke manieren wordt hij dan ook genegeerd en zwart gemaakt. Alsof zijn ideeën zo extreem zijn.
Ron Paul is heel simpel, hij wil terug naar de uitgangspunten van de founding fathers in Amerika. Die hadden een idee over hoe Amerika er uit zou moeten zien. 200 jaar later is daar niets meer van over.
Ron Paul wil nu terug naar dat uitgangspunt en dat is dan ook de enige reden dat hij Republikein is.
Hij is ook pertinent niet ‘links’ en ook helemaal geen Democraat. Als hij niet eerste wordt bij de Republikeinen, is de kans groot dat hij als onafhankelijke kandidaat mee gaat dingen.
Wat zijn de standpunten van Ron Paul?
Hij is vooral voor eigen verantwoordelijkheid. Iets waar vooral “politiek links” helemaal niets van moet hebben. De overheid moet van poltiek links voor iedereen zorgen en alleen de overheid kan dingen goed doen…
Ik ben, net als Ron Paul, van mening dat dat complete onzin is, maar vertel dat eens aan generaties die niet anders weten dan dat de overheid voor ze zal zorgen. Zelf doen is doodeng.
Dat MOET toch haast wel ‘minder’ inhouden.
Ron Paul wil een heel kleine overheid die veel coördinatie doet en duidelijke spelregels verstrekt, maar niets zelf regelt of uitvoert.
Als Ron Paul gaat winnen, dan zal er niet alleen in Amerika een discussie ontstaan over de rol van overheden. Het is niet hetzelfde als ‘De sterkste wint alles’. De Neantherthalers hielpen hun zwakkeren al, dat maakte hen en ons menselijk. Het is dus niet iedereen voor zich. Het is wel zelf doen als uitgangspunt. Niet de overheid moet het doen, maar wij allen moeten het doen. Uitvoering van zaken kan door bedrijven die met elkaar hierin concurreren. Samen maken we afspraken en een paar mensen die we daarvoor aanstellen gaan dat als ‘overheid’ ondersteunen. Zo zou het moeten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *