LADEN

Typ om te zoeken

Fatca begint door te dringen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Fatca begint door te dringen

De nieuwe Amerikaanse wet die op 1 juli is ingegaan wordt nu eindelijk ook Amerikanen duidelijk. Fatca is vooral gericht op Amerikanen die elders in de wereld economische of financiële transacties uitvoeren of er wonen.
De wet is daarmee dus vooral gericht op Amerikanen, maar ze kan u ook raken als u beleggingen in Amerika doet of er bezittingen heeft.
Het is vooral een wet om belastingen te heffen en de overheid veel macht te geven dit uit te voeren.
Al heel snel kunnen aangeslagen personen als ‘onwillig’ bestempeld worden waarna een 30% belasting geldt.
Het lijkt de Amerikaanse regering er vooral om te doen om sneller en makkelijker de maximale belasting te heffen.
Het gevolg zal zijn dat Amerikanen veel minder transacties in het buitenland zullen doen. Met deze wet verdwijnt de Amerikaan uit de wereldhandel.
Heeft een bank of een bedrijf een klant uit Amerika, dan moet de onderneming of bank zich onderwerpen aan het Amerikaanse regime. Heel veel bedrijven en banken weigeren daarom sinds enkele weken nieuwe klanten die in Amerika wonen, maar ook Amerikanen die buiten Amerika wonen. De wet geldt namelijk ook voor Amerikanen die niet in Amerika wonen. Zo lang je een Amerikaans paspoort hebt, heb je je te houden aan de Amerikaanse belastingwetten. Dit maakt het voor elders wonende Amerikanen een stuk lastiger om gewoon te leven. Je kan immers maar niet zom aar ergens een bankrekening openen of financiële transacties doen.
Ik verwacht dan ook dat nog meer Amerikanen dan voorheen hun Amerikaanse paspoort gaan inleveren. Zoiets was voor het jaar 2002 werkelijk ondenkbaar.
Heel de introductie van Fatca heeft te maken met de dramatische overheidsschulden van Amerika. De situatie begint onhoudbaar te worden en via deze zeer dringende wet wordt het onvermijdelijke weer even uitgesteld.
Het onvermijdelijke is de totale ineenstorting van de dollar… Dat komt er aan, maar zolang de Amerikaanse regering het voor elkaar krijgt om net genoeg belastingen uit het volk te persen, zal het regime kunnen voortbestaan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *