LADEN

Typ om te zoeken

Eric Sprott op ramkoers

Beleggers Nieuws Goud

Eric Sprott op ramkoers

Eric Sprott is de wereldberoemde belegger in goud. Hij is onder meer de oprichter van Sprott Asset Management.
Dat bedrijf houdt vervolgens aandelen in bijvoorbeeld het bedrijf Central Fund of Canada Limited. Een bedrijf dat naar de mening van enkele grootaandeelhouders waaronder Sprott, niet goed geleid wordt.
Er is daarom door Sprott een poging gedaan het management van Central Fund te dwingen tot stappen. Die actie is een ruzie geworden, waarna Sprott een vijandig bod op de aandelen heeft uitgebracht.
Een derde van de aandeelhouders van Central Fund was augustus 2014 bereid om hun aandelen aan Sprott te verkopen.
Het voordeel van de opzet van Sprott is dat je bij hem altijd tegen de netto waarde van de onderliggende (goud) waarde je bezit kan verkopen. Bij Central Fund is dat niet. Dat fonds werkt met de beurswaarde en die lag vorige zomer zeker 10% onder de goudwaarde.
Als belegger in Central Fund heb je dan een aanzienlijk nadeel. Als koper kan je proberen gebruik te maken van de onderwaardering, maar dan kan het je overkomen dat deze na je aankoop zelfs nog groter wordt!
De rechter heeft besloten dat het bod geen doorgang mag vinden. Central Fund is ook niet verplicht een aandeelhouders vergadering bijeen te roepen.
Ondertussen staat Central Fund nog altijd zo’n 10% onder de netto waarde te noteren. De onderwaardering is er dus nog altijd. Het fonds is 2,7 miljard dollar groot. Dat is dus een aanzienlijke waarde die niet in de beurskoers tot uitdrukking komt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *