LADEN

Typ om te zoeken

Er komt een harde Brexit

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Er komt een harde Brexit

Die harde Brexit is mijn overtuiging. Die overtuiging komt voort uit het feit dat het VK op geen enkele wijze nog wil samenwerken met de EU. Zo stapt het VK nu ook uit de samenwerking op het gebied van luchtvaartveiligheid.
Dit onderwerp heeft niets van doen met de Brexit, maar het VK gaat ook op het gebied van luchtvaartveiligheid een eigen organisatie opzetten. Dit houdt in dat er in het Europese luchtruim een virtueel gat ontstaat. (Het gaat om luchtvaartveiligheid, niet om luchtverkeersleiding. Daar waar het VK nu onderdeel is van het grote Europese netwerk, willen ze hun eigen netwerk gaan opzetten.
Volledig overbodig, maar het VK wil simpelweg op geen enkele wijze met de EU samenwerken.
Ook op het gebied van uitwisseling van gegevens over grensoverschrijdingen van personen gaat het VK een eigen organisatie opzetten en de samenwerking met de EU beëindigen. Dit houdt in dat er geen uitwisseling meer zal zijn over personen die de grens over gaan. Als iemand dus een crimineel is, dan zal het ontvangende land daar zelf achter moeten komen.
Het feit dat het VK op al die vlakken niet langer met de EU wil samenwerken, is voor mij wel het teken dat er geen enkele overeenkomst komt. Engeland denkt nog altijd dat ze een wereldmacht is en dat ze haar wil wel aan Europa kan opleggen.
De EU zal zich volgens de Britten maar aan het VK moeten aanpassen. Dat terwijl het VK nog altijd niet heeft aangegeven wat ze dan precies wil. Die totale onwil om tot een overeenkomst te komen zal de gesprekken tussen het VK en de EU nog in de zomer doen klappen.
Dat is mijn inschatting.
Ik zou niet graag in ingezetene van het VK willen zijn. 2021 gaat er een heel moeilijk jaar worden. Nederland is een grote handelspartner van het VK en ook in Nederland zal er dus in 2021 een negatief economisch gevolg voelbaar zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *