LADEN

Typ om te zoeken

Einde Amerikaanse rijk in 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Einde Amerikaanse rijk in 2020

Johan Galtung

Johan Galtung is een Nobelprijs winnaar die eerder in zijn leven de val van het Sovjet rijk bijna perfect wist te voorspellen. Hij had namelijk ruim van te voren (1980) gesteld dat de Sovjets voor 1990 het veld zouden ruimen. Het werd twee maanden voordat het 1990 werd.
Ene gelukkig toeval, of een enorm goede analyse?

Zijn analyse was degelijk en hij had al in 1980 aangegeven dat er vijf punten waren waarop de Sovjets zichzelf moesten aanpassen en deden ze dat niet, dan zou de maatschappij breken. Ze deden die aanpassingen niet en inderdaad brak het systeem zichzelf af.
In 1996 schreef hij vervolgens een onderzoek over de VS. Zijn conclusie was dat de VS op weg was zichzelf als rijk te vernietigen. Hij kwam echter toen nog niet met een datum.
In 2009 kwam hij met een boek “The Fall of the American Empire—and then What?” waarin hij voortborduurde op zijn 1996 onderzoek.
In het boek bespreekt hij 15 contradicties. Die zullen in 2020 leiden tot de val van het Amerikaanse rijk. De VS zou in zijn visie vervallen tot een soort van fascisme. De VS zou zichzelf beter dan de rest vinden en er zou gekozen worden voor ‘een sterke leider’.
Wij tegen de rest.
Zijn boek heeft het in 2009 al over ruzies tussen vrienden (VS die eventueel de NAVO wil verlaten) Politieke onenigheid die tussen de blokken gaat toenemen en een groeiend besef dat de Amerikaanse droom niet langer voor iedereen haalbaar is, om eens wat voorbeelden te noemen.
Als die problemen niet opgelost worden, dan is het over en uit met de Amerikaanse hegemonie over de wereld.
Voor Galtung is Trump precies de president die de VS nodig heeft om zijn voorspelling uit te laten komen.
Het gebrek aan beleid en visie maakt dat veel sneller fouten in aanpak gemaakt kunnen worden. Fouten die fataal kunnen zijn in de relatie met vrienden en bij vijanden direct tot een oorlog kunnen leiden.
Lees hier (in het Engels) verder

Overigens staat deze mening nu niet langer alleen. Ook Jim Sinclair is van mening dat Trump aan zijn volgende faillissementsprocedure bezig. In dit geval het faillissement van de VS en daarmee bedoelt hij het eind van de dollar als wereldmunt.

Tags

3 Reacties

 1. Ronald Van Beneden 7 februari 2019

  Dat was ten tijde van Obama al zo. De schuldenberg wordt intussen zo groot dat vele landen de dollar willen dumpen als betalingsmiddel. Ondertussen is het maar wat de zot ervoor geeft net als de Euro.

  Beantwoorden
 2. wspek 7 februari 2019

  Geloof het of niet, maar de Bijbel voorspelt exact hetzelfde. Alleen was die voorspelling al een paar duizend jaar terug gedaan.

  Hoe dat zit leest u in dit boekje:

  The United States and Britain in Prophecy
  https://www.thetrumpet.com/literature/books_and_booklets/44

  En dat we onder leiding van Duitsland een verenigd Europa (in samenspel met het vaticaan) het wereldtoneel gaan zien domineren (die ons WWIII in gaat leiden) leest u hier:

  The Holy Roman Empire in Prophecy
  https://www.thetrumpet.com/literature/books_and_booklets/2384

  Door de Bijbelse symboliek te begrijpen wordt alles duidelijk.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *