LADEN

Typ om te zoeken

Een Social trading oplossing

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een Social trading oplossing

Een lezer van de nieuwsbrief kwam bij me met een interessante Social Trading oplossing. Het is, net zoals bij de Crypto Index, een kwestie van een account openen bij een broker en dan de trades van een succesvolle (Amerikaanse) trader automatisch laten volgen. Niet zo maar een trader, maar een trader die al langere tijd heel succesvol zijn eigen pad volgt.
Zijn succes komt naar mijn idee omdat de trader zelf handmatig actief is en dus niet een computer al het werk laat doen.
Hij doet zelf zijn analyses en zet zelf zijn orders in en dat maakt hem voor de grote spelers zoals Goldman Sachs vrijwel onvolgbaar.
Immers, een menselijke trader heeft geen standaard patroon en voorspelbaar gedrag.
Maar die trader moet wel iemand zijn die gemotiveerd is om als trader actief te blijven. Je moet het maar willen, uren per dag aan het scherm gekluisterd zitten. Ik kan het niet (meer).
De trader is even gevraagd voor Beursbox een video te maken waarin hij inzage geeft over zijn werkwijze.
Die video kan je hier zien.
Wil je meer weten over zijn methode, dan moet ik beginnen met je te waarschuwen. Je moet dit alleen willen doen met geld dat je over hebt. Daarbij is dit alleen interessant bij een inleg van 25.000 euro of meer. Mijn voorkeur is zelfs 50.000 euro.
Waarom zo’n groot bedrag?
Heel simpel. Dat heeft alles te maken met risicomanagement. Joe zet nooit meer dan 2% in. Bij 25.000 euro dus een bedrag van slechts 500 euro. Dat maakt dat de positie dus niet zo heel groot is. Daarom heb ik als voorkeur 50.000 euro.
Doe echt goed je eigen onderzoek en kijk goed of dit allemaal geschikt voor je is. Ik ben zelf overigens nog geen klant. Ik heb al wel enkele keren inzage gekregen in de opzet. Gezien het feit dat je zelf baas blijft over je eigen account zie ik hier maar een beperkt risico in. Het blijft natuurlijk in de kern wel speculatief handelen. Realiseer je dat. Potentieel enorm hoog rendement komt met risico’s.

Kijk hier als je meer informatie wilt hebben.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *