LADEN

Typ om te zoeken

Eén miljard euro aan crowdfunding

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Eén miljard euro aan crowdfunding

Een miljard euro is wat de crowdfunding markt in Nederland vorig jaar bij elkaar wist te lenen. Allemaal initiatieven die nu liever naar crowdfunding platforms toe gaan, in plaats van naar de reguliere banken.

Ik ben één van die ondernemers.

Ik krijg bij Nederlandse banken mijn Amerikaanse huizen niet of extreem moeilijk gefinancierd.

Ze durven dat niet aan.

Daarom had ik de keuze, in Nederland via crowdfunding de zaak financieren, of in de VS naar lening verstrekkers zoeken. Ik koos voor crowdfunding in Nederland, want dan blijft de rente tenminste hier en leuker nog, bij mijn eigen lezers!

Zonder die optie had ik in de VS moeten lenen en was in feite een flink deel van de winst ook daar terechtgekomen.

Mijn Amerikaanse huizen initiatief steunt nu dus OOK de Nederlandse economie omdat ik hier rente betaal. Zulke afwegingen spelen bij de banken geen rol, maar het is wel degelijk heel belangrijk voor de Nederlandse en Belgische economie.

We zouden ons daar meer bewust van moeten zijn.

Crowdfunding zorgt er voor dat er meer kansen zijn voor inwoners van België en Nederland om hun vermogen geld te laten verdienen. Een verdienmodel dat voorheen alleen voor de banken weg was gelegd. Het is jammer dat het slechts één miljard was in 2022. Had hadden al vele miljarden moeten zijn. Kijk maar eens naar de banken hoe rijk die worden van al die leningen die ze verstrekken.

Crowdfunding moet nog veel meer ingezet gaan worden!

Ik zal er ook zeker gebruik van blijven maken. Ondanks dat het wel duurder is dan via de bank geld lenen. De winst is vooral minder geleur en gezeur bij de banken.

Wil je 100.000 lenen bij de bank, dan moet je tot vier generaties terug alles laten doorlichten. Wil je bij de bank 100 miljoen lenen, dan vragen ze je slechts om even tijdens een door de bank betaald diner een handtekening te zetten… Ik overdrijf hier iets, maar niet veel… Het komt er namelijk in feite wel op neer. Dacht maar niet dat ze Elon Musk het hemd van het lijf vragen als die een miljard wil lenen. Ze leggen de rode loper voor hem uit.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *