LADEN

Typ om te zoeken

Een half jaar weg

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Een half jaar weg

Mijn jongste dochter vertrekt over ruim een week voor een half jaar.
Het huurhuis is met toestemming van de huurbaas onderverhuurd. Het levert haar een extra 750 euro per maand op. De nieuwe huurder moet zelf gas en licht betalen.
Ze heeft er samen met haar vriend voor gekozen om hun catering bedrijf dat halve jaar dicht te doen. Zou er dus nog weer een corona beperking komen, dan hebben ze daar een keer geen last van.
Komt die beperking er niet, dan hebben ze een half jaar vakantie gehad en daarmee ook de hoge energieprijzen weten te voorkomen. Ze gaan immers naar warme landen heel ver weg. Ook hun catering bedrijf heeft last van de extreem hoge energiekosten.
Ze hebben dit jaar keihard gewerkt om hun vermogen aan te vullen. De bodem van de kas was immers na Corona ernstig in zicht gekomen. Dat harde werken en mogelijk komende nieuwe beperkingen maakt nu mede dat ze nu weg willen, want een economische recessie of nog weer een sluiting van hun bedrijf voor enkele maanden maakt het misschien wel onmogelijk om nog ooit in hun jeugd weg te gaan. Ze hebben nu nog geen kinderen of andere dingen die ze pertinent hier houden.
Als ze terugkomen kunnen ze hun bedrijf weer opstarten… of niet.
Die keuze is aan hun. Hoewel ik er als vader niet blij van ben, is het een briljante oplossing.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *