LADEN

Typ om te zoeken

DXI Energy heeft de bank aan de weg gezet

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

DXI Energy heeft de bank aan de weg gezet

DXI Energy is een Canadees bedrijf, werkzaam in de upstream energie sector. Geen plek om op dit moment aanwezig in te zijn, maar je hebt er als oliebedrijf maar mee te leven.
Boven alle problemen die dit bedrijf vanwege de markt al ondervond, was er dan ook nog eens de bank die met aanvullende eisen betreffende de langlopende schulden naar het bedrijf kwam.
Maar daar had DXI Energy wel een antwoord op.
Ze hadden officieel een doorlopende 7 miljoen dollar leencapaciteit bij de bank. Dat was in 2011. Het bedrijf heeft steeds als dat mogelijk was de lening zo veel mogelijk afgelost.
Toen de bank dan ook met nog weer aanvullende eisen kwam, heeft het bedrijf besloten om alles op alles te zetten en heel de lening af te lossen. Via deze weg konden ze het contract met de bank in kwestie verscheuren en zich losrukken van de kettingen die de bank rondom het bedrijf legde.
Met deze drastische stap zijn alle eerder afgegeven zekerheden ook weer terug in eigen handen gekomen.
Een oplossing die in heel wat boardrooms maar eens overwogen moet worden.
Immers is geld lenen wel fijn, maar als de bank je vervolgens de strop aan gaat draaien, dan kan je je afvragen of je zonder die leningen misschien niet veel beter af bent.
Ondanks de moeilijke markt is dit bedrijf nu schulden vrij. De koers is ondertussen rond de twintig cent. In juli 2014 was de koers nog 1,60 en meer. Voor beleggers in het aandeel is de beroerde markt dus ook geen pretje. Toch zou een zo’n actief management steun van beleggers moeten verdienen. Ik hoop dan ook dat ze het uiteindelijk gaan redden en dat de dappere beleggers die het bedrijf nu steunen ook hun beloning gaan krijgen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *