LADEN

Typ om te zoeken

Duurzame energie uitdaging

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Duurzame energie uitdaging

Tom Lassing, zonnepanelen

Europa heeft échte uitdagingen, waaronder het feit dat we vrijwel geen eigen fossiele energie bronnen meer hebben. We moeten dus toe naar een werkelijk enorme groei van de duurzame energie opwekking. Niet een beetje, maar doel moet zijn om compleet over te gaan op duurzame energie. Hou op met steeds te roepen dat het niet kan. Het kan wel. Als we het echt willen, dan kan het. Het is ook heel snel terugverdiend, want zodra we stoppen met al die miljarden voor olie, kolen en gas naar Rusland, Saoedi Arabië en de VS te sturen, dan kunnen we dat geld inzetten om hier het leven verder te verbeteren. Europa moet duurzaam worden en dat gaat maar niet zo maar. We leven op te grote voet voor de wereld en ook dat moet aangepakt worden. Niet alleen omdat we dat willen, maar ook omdat we dat moeten. Er is immers maar één wereld. In feite zouden we politieke doelen moeten hebben die veel verder gaan dan de huidige politici aankunnen.
Rutte in Nederland geeft zelf al aan dat hij geen visie heeft. Hij is gewoon beroepspoliticus en hij let een beetje op de tent.
We moeten meer mensen zoals de in 2010 overleden Duitser Hermann Scheer hebben. Hij was het die de ambitie had om 100.000 Duitse daken te voorzien van zonnepanelen. Een industrie die nu goed is voor 300.000 banen in Duitsland alleen. Zelfs Greenpeace vond hem te ambitieus en steunde hem daarom niet! Hij kreeg het echter wél voor elkaar. Helaas is hij slechts 66 geworden. Ik had het hem gegund om te kunnen zien hoe de prijs van zonne-energie zo laag is geworden dat het kan concurreren met fossiele energie. Nu is het makkelijk om zonnepanelen te verkopen. In zijn tijd was het gewoon fors duurder en moest je mensen zo ver krijgen omdat de het uit principe wilden doen.

zonnepanelen, duurzame energie

Als de Nederlandse politiek het niet wil begrijpen, dan moeten bewoners en bedrijven het zelf doen!
Daarbij moeten we in mijn ogen inzetten op lokale onafhankelijkheid. Maak lokale netwerken en zorg er voor dat je als consument zo onafhankelijk mogelijk gaat worden door samen te werken met je buurt en plaatsgenoten.
Als straks de huidig terugleveringsregeling in Nederland komt te vervallen moeten we als consumenten en ondernemingen eigen opslagmogelijkheden creëren voordat de grote energie leveranciers ons wederom afhankelijk van hun oplossing maken.

Tom Lassing, zonnepanelen
De zon schijnt gratis voor ons. Energie is in feite dus gratis. Je bent een rund als je met vuurwerk stunt, maar je bent een ezel als je die gratis energie niet plukt.

Kijk hier voor een mooie aanbieding

(30 euro extra korting als u aangeeft via Beursbox te zijn gekomen!)

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *