LADEN

Typ om te zoeken

Duitsland moet hervormen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Duitsland moet hervormen

De economie van Duitsland staat er niet best voor. Duitsland heeft namelijk vrij veel zware industrie en dat was mogelijk door haar strategische samenwerking met Rusland. Rusland zou namelijk voor de grote hoeveelheden olie en vooral gas zorgen waarmee Duitsland haar economie kon blijven bestieren.
We weten nu dat Putin die deal zag als een soort garantie dat Duitsland zich niet zou bemoeien bij en tegen de expansiedrift van Putin.
De economische afhankelijkheid van Duitsland was haar zwakte. De VS zag dat al langer in. Europa zag het niet.
In de ogen van Putin zou Duitsland altijd kiezen voor haar luxe en economische kracht en niet voor de verdediging van landen in Oost Europa.
Strategische blunders van beide kanten, want Rusland misrekende zich en Duitsland had dus op het verkeerde energie paard gewed.
De Duitse energie wende zou het land van kernenergie afhalen en langzaam steeds verder “groen” maken, door langzaam ook te werken naar een totale energie voorziening vanuit duurzame energie.
De omwenteling was mogelijk door de langjarige contracten met Rusland, want daar zou de goedkope energie vandaan komen om het allemaal mogelijk te maken.
Die goedkope energie bron is weg en nu?
Hoe kan Duitsland haar zware industrie behouden, nu China en de VS wel goedkope energie hebben en dus veel goedkoper kunnen produceren?
Hoe lang blijven consumenten steeds duurdere Duitse kwaliteitsproducten zoals auto’s kopen?
China is nu doelbewust goedkope auto’s in Europa aan het dumpen. Puur om het Duitsland nog moeilijker te maken. De Duitse merken moeten wat China betreft kapot, of overgenomen worden door Chinese bedrijven. Net zoals het de Engelse merken al overkwam en kijk naar Saab en Volvo. De één verdween en de ander werd al Chinees.
Het gevaar komt nu uit China, maar de EU legt dat land nog weinig drempels op.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *