LADEN

Typ om te zoeken

Duitsers protesteren massaal tegen TTIP en CETA (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Duitsers protesteren massaal tegen TTIP en CETA (Tom Lassing)

In Duitsland zijn de massa’s tegenwoordig wel weer te bewegen. Blijkbaar is daar het afgelopen jaar een snaar geraakt die de mensen weer bewust heeft gemaakt dat ze ook echt zelf iets moeten doen, willen ze wat veranderen.
De meeste mensen denken echter dat de meerderheid in een democratie alles zal bepalen. Dat is een enorme misvatting. Zo zagen we recent in Nederland enorme anti-Gulen sentimenten met tientallen bedreigingen etc. Achteraf blijkt dan dat 50% van al die bedreigingen van slechts twee personen kwamen.
Twee personen die het sentiment bij en rond de Turkse Nederlanders naar hun hand gezet hebben.
Iedere Turkse Nederlander voelde zich ongemakkelijk omdat twee mensen ‘los’ gingen en daarmee een heel giftig sentiment creëerden.

De TIPP en CETA sentimenten liggen niet veel anders. Slechts een enkeling heeft de moeite genomen zich er in te verdiepen. Slechts een enkeling probeert dan wat te veranderen. Arjan Lubach van de VPRO is één van die weinige stemmen die zich laat horen. Ad Broere is zo’n actieve onderzoeken en ook Beursbox.nl draagt haar steentje bij.
Als enkelingen al veel invloed hebben, kan je nagaan hoe veel invloed grote mensenmassa’s kunnen hebben. Als je maar duidelijk kan maken aan de politici dat die mensenmassa zich ook tegen hen kan keren. Die mensenmassa op straat is nog altijd een minderheid. Immers, de meerderheid is passief. Dat is ze in wezen altijd. Hoe groter en actiever de minderheid, des te zenuwachtiger en angstiger politici.
Die angst moeten politici hebben, want als ze die angst niet hebben, dan doen ze slechts wat hen persoonlijk goed dunkt.
Merkel weet daar alles over te vertellen. Die dacht dat ze wel even voor Duitsland kon beslissen. De mensenmassa’s die nu in Duitsland op de been gebracht kunnen worden laten zien dat de tijd van politici om maar wat te doen in Duitsland even ‘over’ is.
De Duitsers zijn kwaad en zijn bezorgd. Ze zijn bezorgd genoeg om eindelijk de straat weer op te gaan.
De angst die ik heb, is dat weer een boosaardige politicus opstaat die deze boosheid van het volk misbruikt voor eigen kwade bedoelingen. Immers, dát zagen we recent nog in Egypte en in Oekraïne en Duitsland zelf heeft er ook al de nodige ervaring mee.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *