LADEN

Typ om te zoeken

Drogreden tegen zonnepanelen

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Drogreden tegen zonnepanelen

Voor de tweede keer heb ik te maken gekregen met tegenstanders van zonnepanelen die aangeven dat zonnepanelen de bodem vervuilen.
Op mijn vraag hoe ze dat zouden doen kreeg ik het verbluffende antwoord dat het vuil van de zonnepanelen de bodem vervuilt.
Iedere zonnepanelen eigenaar weet dat je je panelen het beste één of twee keer per jaar kan schoonmaken, omdat ze inderdaad vuil geworden zijn.
Als je dat vuil aanwijst als reden voor bodemvervuiling van zonnepanelen, dan ben je of heel erg dom, of niet erg intelligent.
Immers, hoe komt dat vuil op die zonnepanelen?
Waar zou dat vuil zijn gebleven als er geen zonnepaneel had gestaan?
Inderdaad ja… in de bodem.
Het vuil komt immers van vuil in de atmosfeer en blijft liggen op de panelen omdat die nu eenmaal tussen de atmosfeer en de bodem zijn opgesteld.
Mijn broek zakt echt af als mensen serieus stellen dat zonnepanelen dat vuil zouden veroorzaken of verergeren.
Hoe één dimensionaal kan je denken?

Het erge is dat raadsleden zo’n argument aanhoren en dan niets zeggen. Nemen ze het serieus? Weten ze zelf ook niet beter?
Als iemand inspreekt met dat argument, dan kan je toch gewoon de vraag stellen zoals ik die hier stelde? Waar kwam het vuil vandaan en waar was het anders gebleven als het zonnepaneel er niet had gestaan? Dan is toch heel dat argument tegen zonnepanelen direct en volledig van tafel. Nu staat het in de stukken en heb je kans dat het nog een eigen leven gaat leiden ook.

PS: Interesse in zonnepanelen? Vraag hier een offerte aan en geef aan dat ja via Beursbox bent gekomen. Krijg je een extra 100 euro korting!

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *