LADEN

Typ om te zoeken

Domme wetgeving en afnemend vertrouwen in de politiek (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Domme wetgeving en afnemend vertrouwen in de politiek (Tom Lassing)

De EU heeft aangegeven dat ze toch maar weer van de Cookiewet af willen. Nóg weer zo’n voorbeeld van een domme wet die er indertijd doorgedrukt is, ondanks dat vooraf wel duidelijk was dat heel die wet onzin was. Het vertrouwen in de politiek neemt steeds verder af doordat politici te snel en zonder goed nadenken reageren op een acuut probleem in de samenleving.

Ze dachten daarmee te laten zien dat ze oog hadden voor het probleem door het vervolgens verkeerd op te gaan lossen.
– Een voorbeeld van zo’n verkeerde wet is het nu actuele Nederlandse hacking wetsvoorstel waarbij voorgesteld wordt dat de politie legaal mag hacken… Lekker makkelijk voor de politie, maar je zegt eigenlijk dat de staat illegale dingen mag doen en dus boven de wet staat die geldt voor de inwoners zelf. Je kan wel op je vingers natellen dat dit spanningen gaat geven en het vertrouwen in de staat en de politie gaat doen afnemen. Wie betaalt de schade die de politie veroorzaakt? Ze mogen het doen, dus sta je als slachtoffer straks mooi met lege handen.
Je bedrijf zal maar door zo’n overijverige in overheidsdienst zijnde cybercrimineel gehacked worden. Achteraf blijkt dan dat het onterecht was, maar het vertrouwen van klanten is wel weg en je bedrijf kan er aan failliet gaan. Dat alles omdat de politie ‘een vermoeden’ had.
Het erge is dat er amper controle op dit politie optreden is. De ‘big brother staat’ in wording. We kijken er naar en onze politici gaan er blind in mee. Dit zijn de bouwstenen van de dictatuur. Steentje voor steentje bouwen we zo aan de fundamenten, wachtende op de Erdogan of Putin van Nederland die dit gaat misbruiken om de domocratie te vervangen met de dictatuur.
We zien nu live in Turkije hoe dat in zijn werk gaat. Maar in feite zien we de voorbereiding nu ook al in eigen land.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *