LADEN

Typ om te zoeken

Domme slimme techniek

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Domme slimme techniek

Clean Net

Als u op dit moment op een PC of smartphone gaat zoeken naar vakanties in Griekenland, dan zult u de komende weken lastiggevallen blijven worden met advertenties voor dergelijke vakanties. Heel slim, want daar ligt uw interesse.
Maar… Als u al geboekt heeft, of u besloot toch liever naar Italië te gaan, dan is die stroom aan advertenties over Griekse vakanties een doorn in het oog.
Zo erg dat ik mijn computer volgezet heb met blokkeer software. Zo veel dat ik er zelf ook last van heb, maar ik heb liever dat kwaad, dan het kwaad van een stroom aan niet meer relevantie advertenties.
Ik merk het bijvoorbeeld ook bij een aanbieder als Alibaba. Je kijkt een keer hoe duur iets daar is, en nu krijg ik iedere keer als ik op die site komt dezelfde producten te zien.
Slim onthouden, maar het houdt geen rekening met zoiets simpels als … bestelde al, nu geen interesse meer.
Hoe slim is die software dan?
Ondertussen zoek ik tegenwoordig met DuckDuckGo, want ook de zoekmachine Google onthoudt alles.
Internet en haar technieken staan in feite nog in de kindertijd, maar aan de kindertijd te zien wordt het een bijzonder lastige volwassene. Ik sluit niet uit dat zelfs Internet op deze manier een keer uit de mode gaat raken. Kunt u zich dat indenken? Dat er een nieuw soort net komt, opgezet vanuit onvrede over het eerste Internet…
Eigenlijk is er al zoiets voor de criminaliteit, dat is het DarkNet. Waarom kan er dan straks ook niet een CleanNet zijn? Een Internet waar bepaalde technieken niet alleen verboden maar zelfs onmogelijk zullen zijn.
Zou daar de cryptotechniek niet voor kunnen worden ingezet? Een CleanNet?

Clean Net
Wie gaat er lopen met het idee?

Tags

2 Reacties

 1. CRV 13 december 2018

  Clean net …. klinkt goed … goed idee.
  Maar hoe ga je daar dan reclame voor je affiliates maken?

  Beantwoorden
 2. J.T. van Roosmalen 13 december 2018

  Een ander alternatief voor duckduckgo is
  https://www.startpage.com/nl/

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *