LADEN

Typ om te zoeken

Dit aandeel is populair (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Dit aandeel is populair (Tom Lassing)

Een reden om een aandeel te kopen kan zijn omdat het populair is. De koers is door de populariteit al lang aan het stijgen. Iedere bankadviseur is positief en als er al koerscorrecties zijn, dan duurt de dip nooit lang.
Zo’n aandeel lijkt een no-brainer. Adviseurs kunnen zich geen buil vallen aan zo’n aandeel. Immers, kijk maar naar de laatste drie jaar, want een prachtige stijging.
Het punt is echter dat ooit de kopers ‘op’ zullen zijn. Als alle bladen er al over schrijven en alle bankadviseurs positief zijn, hoeveel beleggers hebben ze dan nog niet bereikt?
Die gaat er daarna nog deze enorm populaire aandelen nog kopen?
Een aandeel als Microsoft was maar liefst 11 jaar lang de beurslieveling van de beleggers. Het feest duurde van 1988 tot maar liefst eind 1999. Die top van toen, die is ondanks de stijging in de periode van 2008 tot op heden niet bereikt!
Microsoft was nog jaren na 1999 de grootste partij in de tech sector. Toch verloor de koers meer dan 50% van haar waarde en nog altijd is de koers van de aandelen niet op het punt waarop de laatste aandeelhouder in 1999 kocht.
Dat was iemand die “eindelijk” de moed had om deze aandelen na 11 jaar (!) van stijging te kopen. Zorg ervoor dat u niet de volgende bent die zo’n enorme blunder maakt!

Andere redenen om aandelen (niet) te kopen leest u hier

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *