LADEN

Typ om te zoeken

Dijkhoff deed een Trumpje

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Dijkhoff deed een Trumpje

klaas dijkhoff, vvd, klimaat

Het afgelopen weekend gaf VVD leider Klaas Dijkhoff aan dat wat hem betreft het afgesloten klimaatakkoord natuurlijk nooit uitgevoerd gaat worden.
Hij doet daarmee Trump na die ook elk afgesloten akkoord iets van het verleden vindt en iedere dag opnieuw op nul begint. Even via de pers of via Twitter alles op zijn kop zetten en alle aandacht naar je toe trekken.
Trump is er heel succesvol mee geworden en het is uiteraard een politieke stunt van Dijkhoff. In zijn power trip dreigt Dijkhoff zelfs er het kabinet op te laten vallen.
Please do!
Ik schreef al eerder dat de marketing rond het klimaat helemaal verkeerd is. Het gaat helemaal niet om het klimaat. Het gaat vooral om onze economie. Dat is veel belangrijker en levert dan dezelfde voordelen voor ‘het klimaat’ op.

Wat is het geval:
Op dit moment kopen we een fors deel van onze energie vanuit het buitenland. Vooral Rusland, Koeweit, Saoedi Arabië en Colombia zijn landen waar wij extreem veel geld naar toe sturen. Ons geld is weg en daarmee een flink deel van onze welvaart. Werkgelegenheid levert het ons amper op. Ons geld is voor fossiele energie weggegeven aan landen die ons als de vijand zien.
Als we in Nederland op energiegebied het roer drastisch omgooien, kunnen we dat geld hier houden en hier ook veel meer werkgelegenheid creëren. Dat is een koerswijziging die de grote oliebedrijven niet graag zien. Onze huidige premier Rutte is om welke reden dan ook eerder een werknemer van Shell dan dat hij premier van Nederland is.
Rutte houdt die verandering dus tegen en Klaasje Trump Dijkhoff doet dat ook.
Het is dus een prima zaak om het kabinet te laten klappen en Nederland te laten besluiten welke kant het nu op wil. Wil Nederland onder VVD leiding aan de hand van Shell blijven lopen, of kiezen we voor een economisch veel slimmere opzet en gaan we zo snel als economische mogelijk is over op duurzame energie die we hier opwekken, hie rook opslaan en die er in de toekomst voor zorgt dat ons geld hier blijft. Het zal ons daarnaast veel werkgelegenheid geven, want ook dat is een voordeel van lokaal opgewekte duurzame energie.
Het is tijd voor een dapper besluit. Dat is het laatste wat we van de VVD mogen verwachten, dus Klaas, doe me een lol, ga lekker dwarsliggen zodat het kabinet valt. Slechter dan nu kan het bijna niet worden. De VVD doet alles voor de grootste bedrijven en de bevolking draait voor alle kosten op. Het wordt tijd dat we dit slimmer aan gaan pakken en dan moet de VVD opkrassen.
Het is tijd om de uitdaging rondom duurzame energie eens serieus aan te gaan. Kan niet ligt namelijk op het kerkhof, naast wil niet en durf niet.
Er zijn enorme uitdagingen te overwinning bij een energie transitie. Laat daar geen misverstand over bestaan. Daarom is nu visie en lef nodig. Als het makkelijk was hadden alle landen het al gedaan.
Het is niet makkelijk, maar als het lukt, dan hebben we ons geld en de werkgelegenheid nog. Nu en in de toekomst.

Tags

3 Reacties

 1. Hendrik Jan 15 januari 2019

  Eens. Maar dan. Stel, kabinet ploft. Nieuwe verkiezingen. Op welke partij zou ik moeten stemmen? VVD van het toneel en met een beetje pech een nog sterker links is een gruwel waar mijn kleinkinderen onder gaan lijden. Al helemaal met de beide Judassen, sorry, Jezussen, van GL en D66 aan het roer.

  Beantwoorden
 2. Wim 15 januari 2019

  Een beetje kort door de bocht. We willen graag allerlei dingen en diensten aan het buitenland verkopen. zaken die werkgelegenheid en geld opleveren en waar we vrij goed in zijn. Als wij niets meer uit het buitenland zouden kopen zou dit buitenland geen geld hebben om ons te betalen. Terwijl wij een hoge prijs betalen voor energie die ingekocht in dat buitenland veel goedkoper zou zijn, zouden onze producten ook te duur zijn om te kunnen concurreren met anderen die een iets gematigder klimaatbeleid voeren. Er is veel voor te zeggen om over te gaan op duurzame energie, maar de manier en het tempo bepaalt of we zinnig bezig zijn. En het klimaatakkoord geeft daarin niet een verstandig beleid aan

  Beantwoorden
 3. nico van veen 15 januari 2019

  beste,klimaataccoord blijkt een afspraak te zijn om 600 mogelijkheden door te laten rekenen. is dus geen akkoord. ik haat klaas en vvd en alle politiekers maar hij heeft over de kosten v h klimaat en de wereldopbrengst van 0.00007% (positief ingeschat!)nu wel een punt.wat de oplossing is weet ik ook niet.ben ik heel eerlijk in.maar geloven in een veel te dure nepoplossing wil ik ook niet. hoe gaan we de grachtengordel en zulke binnensteden klimaatneutraal maken? ik ben ruim 70 jaar en heb 50 jaar in de bouw gewerket. ga de regeringsgebouwen maar klimaatneutraal maken. ik heb er een paar zelf gebouwd. het zal u niet lukken.afbreken en nieuwbouw? binnenhof idem. fijne dag,nico

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *