LADEN

Typ om te zoeken

De volgende Crypto Crisis (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De volgende Crypto Crisis (Tom Lassing)

Ik denk dat ik al wel de volgende Crypto crisis kan voorspellen. Misschien niet in tijd of percentage, maar wel in reden.
De reden is namelijk het feit dat de Amerikaanse overheid er nu werk van begint te maken om de handel, maar ook het gebruik van Crypto’s aan banden te leggen. Ik verwacht dan ook de de VS het eerste land gaat zijn waar keihard verboden zullen worden opgelegd voor bepaalde munten en bepaalde transacties.
Het zou ongetwijfeld een enorme schrikreactie geven, maar dodelijk voor de ontwikkeling is het niet. Het gaat alleen inhouden dat de VS geen onderdeel meer zal uitmaken van deze in mijn ogen onontkoombare ontwikkeling.
In de anti terrorisme maatregelen die na 9/11 zijn ingevoerd, zijn ook munt beperkingen genoemd. Deze wetgeving is nooit ingetrokken. Sterker nog, ze is specifieker gemaakt en cryptocurrencies worden nu zelfs met naam genoemd. De Secretary of Finance mag ingrijpen als hij denkt dat de staatsveiligheid in het geding is.
Op dit moment wordt in het diepste geheim een National Security Strategy vastgesteld. Een aanpak die nu wordt opgesteld voor ambtenaren en FED medewerkers. Kortom, de partijen die baat hebben bij het handhaven van het fiat geldsysteem.
Je kan er de donder op zeggen dat deze partijen geen succes willen zien van bitcoin en andere munten. Een ontwikkeling van de Blockchain was prima, maar het moet niet te gek gaan worden. De huidige status quo rondom de dollar mag uiteraard niet veranderen.
Bedrijven die (ook) in de VS actief zijn zal het straks verboden worden om bepaalde transacties te doen of mogelijk te maken. Voldoe je daar wereldwijd niet aan, dan krijg je te maken met enorme boetes in de VS. Tot nu toe was handelen in de VS bijna altijd te belangrijk om je uit de VS terug te trekken. De goudhandel deed het. Zo is EuroPacific heel bewust niet toegankelijk voor Amerikanen. Ik denk dat de cryptohandel het ook gaat doen.
De daadwerkelijke invoering van de restrictieve wetgeving zal een enorme schok geven. Een mooi koopmoment.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *