LADEN

Typ om te zoeken

De tien rijkste families op aarde

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De tien rijkste families op aarde

Het bepalen van familie vermogen is lastig, zo niet onmogelijk. Het lijstje is dus niet gebaseerd op keiharde lijsten met bezittingen. Kan ook haast niet, want deze families samen bezitten misschien wel een derde of meer van heel de aarde.

Wat de families met elkaar gemeen hebben, is dat ze in banken zitten, in olie en in wapens. Verder zijn ze niet vies (geweest) van drugshandel en zitten ze diep in de media.
Vraag u eens af wat Amerika in Irak moest, of waarom ze Afghanistan moesten bezetten. De Amerikaanse soldaten deden in Afghanistan niets aan de opium handel. Waarom niet? Van wie is die handel eigenlijk? Als werkelijk de Taliban zo veel zou verdienen aan die handel, waarom zou Amerika hen dan niet geraakt willen hebben door massaal de velden te vernietigen?
De legers van Amerika en Europa worden vooral gebruikt om de belangen van de grote families te dienen. Of, om de belangen van concurrerende families te schaden. Denk aan de acties in Libië en Syrië, maar ook Egypte en Rusland. Men deinst voor niets terug.
In de Tweede wereldoorlog begonnen de banken in Amerika met met beide kampen te steunen. Hitler had tot diep in de Tweede Wereldoorlog de steun van Amerikaanse bankier families. De opa van de laatste president Bush werd er zelfs voor aangeklaagd. Hij bleef immers erg lang Hitler financieel steunen. Toen George W Bush de concentratiekampen bezocht, toen bezocht hij in feite slechts de werkplekken van de slaven van zijn opa.
Wie zijn die rijkste families dan:
Denk aan Rothschild en hun nauwe vrienden, de Rockefellers. De Morgans, Kuhn Loebs en Warburgs. De Lehmans, Savoys en Lazars maar ook de Israël Moses Seifs en niet te vergeten de Windsors.
De Nederlandse koninklijke familie komt in het lijstje van de rijkste tien families niet voor. Die zijn wel machtig, maar niet schatrijk zoals de rest. Als Willen Alexander een paleisje laat opknappen, dan kost dat slechts 60 miljoen en dat gaat hij niet eens zelf betalen.
Dat wordt voor hem betaald door de belastingbetalers.
De andere families hebben dat niet meer nodig. Die kunnen de belastingen ongezien heffen via geldcreatie.
Dat hadden de Oranjes ook, maar DNB is na de Tweede Wereldoorlog voor veel geld verkocht. Met dat geld kochten de Oranjes de heropbouw op. Belangen in ABNAMRO en Shell zijn nog lang hun grootste bezittingen geweest. ABNAMRO is ondertussen genationaliseerd, iedereen moest de aandelen inleveren, op één niet met name genoemde partij na. Die kreeg wel geld voor de aandelen. Moeten we nog speculeren welke partij dat was?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *