LADEN

Typ om te zoeken

De Russische wapenhandel

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De Russische wapenhandel

Rusland was voor het begin van de oorlog in Oekraïne de nummer 2 wapenhandelaar in de wereld. 19% van de wereldwijde wapen en munitie omzet kwam uit Rusland.
We zijn nu ruim zes maanden onderweg in de oorlog en het is bekend geworden dat Rusland enkele drones in Iran heeft gekocht, terwijl het ook artillerie en granaten in Noord Korea heeft gekocht.
In mijn ogen zegt het dat Rusland zelf niet meer in staat is om genoeg aan het eigen leger te leveren om de verliezen in Oekraïne goed te maken.
Iran en Noord Korea staan niet bekend om hun hoogstaande technologieën.
Rusland had zelf, bij het begin van de oorlog, enorm veel artillerie. Het punt is echter dat ook die stukken maar een paar honderd granaten kunnen afvuren. Dan is de loop zo versleten dat deze vervangen moet worden. Blijkbaar is Rusland vanwege haar strategie van het sproeien van artillerie granaten over een groter oppervlakte heel erg snel door al haar granaten en lopen heen gegaan. Men had ook nooit gedacht dat deze oorlog maar liefst zes maanden zou duren. Vergeet ook niet dat deze oorlog in Rusland geen oorlog is. Het is slechts een speciale militaire operatie. De Russische economie is dus niet op een oorlog ingesteld.
Vanuit de wereld is de vraag naar Russische wapens ondertussen weggevallen. Ze blijken op het slagveld niet opgewassen te zijn tegen westerse wapens en alleen heel arme landen zullen nu nog tegen hoge kortingen Russische wapens willen kopen. Dat wil zeggen… Als Rusland die ooit de komende tien weer kan leveren.
Immers zal nu alle resterende productiecapaciteit voor het eigen leger gereserveerd worden en gezien de Russische bestellingen in het buitenland is dat al niet voldoende.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *