LADEN

Typ om te zoeken

De risico’s van er achter aan lopen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Zilver

De risico’s van er achter aan lopen (Tom Lassing)

Beleggers worden nu razend enthousiast van goud en zilver aandelen. Niet zo gek, want deze zijn in 2016 vrijwel allemaal met minstens 100% gestegen en sommige aandelen zelfs heel veel meer dan dat.
Dan wordt je wel enthousiast.
Ik ben het ook.
Maar ik was dan ook in maart van dit jaar ‘All-in’ op die aandelen. Ik heb dat indertijd ook geschreven.
U las dat toen mogelijk en nam het voor kennisgeving aan. Ik heb er wel vaker naast gezeten, net zoals ik het wel vaker goed heb gehad. Uiteindelijk weet ik het dus vooraf ook nooit zeker.
Ik kan me dus best indenken dat er lezers waren die de kat toen uit de boom wilden kijken.
Ik kan me ook best indenken dat enkele van die lezers nu onderhand zo ver zijn dat ze het dan eindelijk ook durven te proberen.
Wie weet gaat dat goed.
Tot nu toe is het een sterke trend en ik zie nog amper verzwakkingen. Maar ik wil u de feestvreugde niet ontnemen, maar heb wel een vraag… Wie komt er dan na u nog aandelen kopen?
Ik zeg niet dat het nog veel hoger kan, maar ik zeg wel dat een correctie onderhand wel de meeste logische stap zou zijn.
Instappen is dus prima, maar hou dan wel strikte stoploss niveaus aan, want hoewel de trend sterk is, neemt u wel enorme risico’s nu u zo laat nog op de rijdende trein wilt springen.

Dat gezegd hebbende… Sommige aandelen stonden in 2011 op 50 en staan nu 10. Ze stonden eerder dit jaar op 3.
Als de goudprijs terug naar 1900 gaat, dan is het niet onlogisch te verwachten dat het aandeel ook minstens de 50 weer gaat bereiken.
10 is zo bezien dan dus nog altijd spotgoedkoop.
Maar kijk naar hoe in de aanloop van 2011 de koersen van goud en zilver bewogen en weet dat meerdere keren de markt toen werd uitgeschud. Zilver halveerde in die enorme stijging een keer in waarde. Toch was het onmiskenbaar een opgaande trend en OOK in die daling bleef ik die mening toegedaan. De bikkels die standhielden, die scoorden. Mogelijk dat we over 20 jaar constateren dat de daling na 2011 ook slechts het uitschudden van de markt was en goud en zilver heel veel hoger staan dan hun toppen van 2011. Niemand die het zeker kan weten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *