LADEN

Typ om te zoeken

De prijs van uranium (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De prijs van uranium (Tom Lassing)

In januari 2012 stond de spotprijs van uranium op 52 dollar. Op een stijging eind 2014 na is de koers vrijwel steeds verder gedaald.
Recent tikten we 23 aan. De trend is overduidelijk nog altijd omlaag gericht.
Dat is heel opmerkelijk, want er komen steeds meer kerncentrales online.
In feite kan je stellen dat net als de olieprijs een jaar geleden op $30 de markt de koers overdrijft en in dit geval omlaag overdrijft.
Enorm vervelend voor beleggers zoals ik die op basis van logica nog wel eens posities willen innemen.
Logisch is dat de prijs sterk gaat stijgen. Onlogisch is dat het nog zo lang duurt voor het zo ver is.
De markt is klaarblijkelijk niet altijd logisch. Ik durf zelfs te beweren dat de markt het soms gewoon helemaal mis heeft.
Zo ook met uranium.
Nu mag je van mening zijn dat kernenergie met uranium opwekken niet de slimste zet is. Ik ben het daar mee eens. Maar dat is wel de realiteit. Vrijwel alle bestaande kernreactoren werken op verrijkt uranium. De vraag daar naar neemt toe, niet af.
Het aanbod neemt op de huidige koers af, niet toe.
De prijsstijging is 100% zeker. De timing daarvan is echter vrijwel onmogelijk. Beter wacht je daarom als belegger tot de trendomkeer een feit is. Ik bedenk dat zelf eigenlijk altijd pas als ik al een positie ingenomen heb en zie dat ik weer eens te vroeg was. Ook dit keer was ik weer veel te vroeg. Ik leer het ook nooit.
De beurs en logica… kom nou toch. Ook ik moet beter leren rekening te houden met hebzucht en angst. Dat drijft de markt. Logica is alleen iets voor mensen die nadenken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *